1 derece, Devletten ciddiyet bekliyor

1 derece, Devletten ciddiyet bekliyor

Torba yasa tasarısı üzerindeki görüşmelerde, hem toplu sözleşmelerde hem de KPDK toplantılarında alınan kararlar hiç gündeme gelmiyor. Neden?

Soma felaketi bağlamında ortaya çıkan kanun tasarısı, tam da adı üstünde olduğu üzere, bir torbaya döndü. Tasarının içine ilgili ilgisiz bir çok madde kondu. Memurları ilgilendiren ve tasarıya konulan maddeleri, 6 Temmuzda açıklamıştık.

Ancak, Kamu Personel Danışma Kurulu toplantılarında alınanlar üzerine torbaya eklenen bu düzenlemeler yetersizdir ve küçük bir topluluğu ilgilendirmektedir.

Oysaki,

1- 2013 yılı toplu sözleşmelerinde hükümetin söz verdiği konular bulunmaktadır.  Örneğin, büyükşehir belediyeleri bağlı kuruşlarındaki daire başkanları ile üniversitelerdeki genel sekreter yardımcılarının 3600 ek gösterge talebi bunlardan birisidir. 1 yıldır bu insanlar, çalışma barışını bozan ve çok az mali külfet getirecek bu konuda ilerleme yapılmasını bekliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu sorun gündeme gelmez ise ne zaman gelecektir?

2- Kamu Personeli Danışma Kurulunda alınan ve geniş kitleleri ilgilendiren kararlar bulunmaktadır. 1 derece düzenlemesi bunlardan birisidir. Disiplin affı, 4/C'li personele memur kadrosu verilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeline ek gösterge gibi konular da bulunmaktadır. Hiçbir ilerleme kaydedilememektedir. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu sorun gündeme gelmez ise ne zaman gelecektir?

Hükümet temsilcileri, Başbakan adına hareket eden milletvekilleri ve bürokratlar da, bu noktada yanlış yapmaktadır. 
Bu sözleri bizler değil, hükümeti temsilen Çalışma Bakanı ve Devletin bürokratları vermiştir. 
Devlet bir kez de ciddi olsun da, verdiği sözü yerine getirmek için süründürmesin. 
Çünkü bu özensizlik ve ciddiyetsizlik yakışmıyor ve yakışık almıyor.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.