1 Mayıs 2016 nerede kutlanacak Taksim mi Bakırköy mü?

1 Mayıs 2016 nerede kutlanacak Taksim mi Bakırköy mü?

1 Mayıs İşçi Bayramı 2016 Taksim'de mi kutlanacak yoksa Bakırköy'de mi kutlanacak? İşte KESK ve DİSK'in 1 Mayıs kararı...

'İSTANBUL 1 Mayıs kutlamaları nerede yapılacak' sorusu işçilerin ve özellikle sendikaların en çok tartıştığı konu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamaların Taksim'de mi yoksa başka bir alanda mı yapılacağı yönünde tartışmalar gündemde.

Son olarak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile dün yeniden bir araya gelen sendika ve sivil toplum örgütleri, Taksim Meydanı için izin çıkmaması üzerine kutlamaları Bakırköy Cumartesi Pazarı'nda yapma kararı aldı.

İstanbul Valisi ile yaptıkları görüşmelerden, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanması için olumlu yanıt alamayan sendika ve sivil toplum örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Bakırköy Cumartesi Pazarı'nda kitlesel şekilde kutlanması yönünde karar aldı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel'in de bulunduğu emek ve meslek örgütleri heyeti, dün İstanbul Valisi Vasip Şahin ile ikinci bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Valilik talebimize çok sıcak bakmadı, ama biz yıllar önce Taksim'de hayatını kaybeden arkadaşlarımızı yerinde anmak istediğimizi ilettik" dedi. Beko "İşçi, emekçi ve siyasi partiler ile akşam bir toplantı yaparak karar vereceklerini" ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.