1 Mayıs'ta Çalışma Hayatını Konuşalım

1 Mayıs'ta Çalışma Hayatını Konuşalım

KONCUK: 1 MAYIS KAVGALARLA DEĞİL, ADINA UYGUN ŞEKİLDE KUTLANMALIDIR

Genel Başkanımız İsmail Koncuk Kanal B TV’de yayınlanan “GÜNCEL” programına katılarak gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

KONCUK: 1 MAYIS’TA ÇALIŞMA HAYATINI KONUŞALIM

Yaklaşan 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü” tartışmalarına değinen Genel Başkan İsmail Koncuk, “1 Mayıs adına uygun ve çalışma hayatının sorunlarının gündeme geldiği bir gün olarak kutlanmalıdır” dedi. Koncuk,  “İnsanlar 1 Mayıs’ta çalışma hayatına ilişkin şeyler bekliyor. Yıllardır 1 Mayıs alan kavgaları, tartışmalar içinde gümbürtüye gidiyor, ne yazık ki çalışma hayatı asla gündeme  gelmiyor getirilmiyor.  Tabii yaşanan son gelişmelere baktığımızda bu 1 Mayıs’ta anlaşılan bu tartışmalarla geçecek.

Türkiye Kamu-Sen Taksim kavgasının içinde olmayacak. 2011 yılında Taksim’de bir kutlama yapıldı.  Ancak sonrasında tüm sendikalar bir araya gelerek başka bir kutlama yapamadı. Bu 1 Mayıs’ta gönlümüz çalışma hayatı ile ilgili problemlerin gündeme getirilmesi taraftarı. Şayet kavgaya değecek  bir şey varsa kavga edelim. Taşeronlaşma için, gelir dağılımı adaletsizliği için, hak ettiğini alamayan kamu çalışanları için, demokrasi için kısaca insan için kavga edelim ama kavgaya değecek şeyler olsun. Elbette diyalogdan yanayız ama ideolojik şeyler için kavga etmeyelim.

Bazıları ne yazık ki yıllardır ideolojik saplantılar içerisinde farklı sapmalarla aynı noktada durmaya devam ediyorlar. Tabii Hükümette gerginlik politikalarından nemalanmaya çalışır bir görüntü içinde. Birkaç yıl önce Taksim’e izin verirken bugün ne oldu?

Biz bu tartışmaların dışında kalarak Türk-İş’in daveti üzerine Kadıköy’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Olaysız ve kavgasız 1 Mayıs arzu ediyoruz. Kendisini sendika olarak tanımlayan herkesi bu 1 Mayıs’ta çalışma hayatına yönelik tehditleri gündeme getirmeye davet ediyorum.1 Mayıs Taksim’deki kavgalarla değil, adına uygun bir şekilde kutlansın istiyoruz” dedi.

KONCUK: TAŞERONLAŞMA VE 4/C MESELESİ ARTIK ÇÖZÜLMELİ VE GÜNDEMDEN DÜŞMELİDİR

Taşeronlaşma ve 4/C konusunda hassasiyetini bir kez daha ekranlardan ifade eden Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “ Kamu çalışanları ve vatandaşlarımız çok ciddi bir borç sarmalında. Türkiye insanların bir eli yağda bir eli balda yaşadığı bir ülke değil. Hala 4/C lilere kadro problemi var, taşeronlaşma aldı başını gidiyor. 11 yıl önce 15 bin civarında olan taşeron sayısı Belediyeler ve özel sektörü de dahil edince 2 buçuk milyona ulaştı. Memleket evlatları taşeron sistemle sömürülüyor ve  bu insanların gelecekle ilgili ciddi kaygıları var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik’te bu sistemin bir sömürü sistemi olduğunu ifade ediyor ama sayın Bakan’ın bunu söylemesi ne kadar önemliyse, konuya ilişkin çözümlerin gereğinin yerine getirilmesi de o kadar önemlidir.

Bu sistem herkesi  ilgilendirmektedir.  Bu anlayış devam ettikçe bu rakamın daha da artacağı hatta taşeron sistemin kadrolu sistemin yerine geçeceğini görmek hiçte zor değil. Sendikalar sömürü anlayışıyla mücadele etmeyecekse burada sendikacılıktan başka şeyler var demektir. Biz bu sisteme seyirci kalamayız” dedi.

 

KONCUK: 24 NİSAN PERŞEMBE GÜNÜ TBMM DİKMEN KAPISINDAYIZ

Türkiye Kamu-Sen’in 24 Nisan Perşembe günü kamu çalışanlarının hakları için TBMM Dikmen kapısında olacağını söyleyen Genel Başkanımız İsmail Koncuk, enflasyon farkının kamu çalışanlarına verilmesi çağsısında bulundu. Koncuk, “Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda  bazı kararlar alıyoruz. Bunlardan bazıları, 4/C lilere kadro konusu, Sicil affı, 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, emeklilikte 30 yıl sınırlaması, bir defaya mahsus hizmetli personelin memur kadrolarına atanması gibi konular var.

Bu konular şu günlerde sayın Başbakan’ın onayına sunulmuş, Başbakan nasıl karar verecek bilemiyoruz ama biz Türkiye Kamu-Sen olarak 24 nisan Perşembe günü TBMM Dikmen kapısında bu konuların her birini içeren bir basın açıklamasında bulunacağız.  

Bir Torba yasa hazırlığı var. Toplu Sözleşmede acemice hareket edenlerin imza altına almadığı kamu çalışanlarına enflasyon farkı ödemesi bu torba  yasada olmalıdır. Ortalama memur maaşı yüzde 5.2 civarında. Biz buna yüzde altı diyelim.

Enflasyonun yüzde altıyı aşması halinde kamu çalışanlarının maaşına enflasyon farkının ilave edilmesini talep ediyoruz. Bundan daha tabii ne olabilir? 24 Nisan’da Türkiye Kamu-Sen olarak  bunları TBMM Dikmen kapısında dile getireceğiz ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.