1 milyon aday sonuç bekliyor

1 milyon aday sonuç bekliyor

ÖSYM, ÖSYM, 1 milyon KPSS Önlisans adayını daha ne kadar bekletecek?ı daha ne kadar bekletecek?

2016 KPSS Önlisans sınavı geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl ortaöğretim sınavıyla aynı gün yapılmadı. Önlisans sınavı 16 Ekim'de yapıldı, lise sınavı ise 20 Kasım'da yapılacak.

Ancak önceden, aynı günde yapılan lise ve önlisans sınavlarını en geç 20 günde açıklayan ÖSYM, bu yıl önlisansı tek başına yapmış olmasına rağmen sınav sonuçlarını hala açıklayamamıştır.

Binlerce aday her an her dakika internete girip sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını takip etmekten yorulmuştur.

ÖSYM Başkanlığı, sosyal medya hesabı kurmasına rağmen bu hesabı sadece tek taraflı bilgilenmede kullanmaktadır. Bilgi verilmekte, gelen tepkilere hiç aldırış edilmemektir.

Aşağıda 2 Kasım'da yapılan e-YDS sınav bilgilendirme paylaşımına gelen ilk dört tepki yer almaktadır. Üç adedi önlisans sınavının ne zaman açıklanacağına ilişkindir.

ÖSYM Başkanlığı, ciddi ve nitelikli bir kamu hizmeti yürütmek istiyorsa, adayların bilgi taleplerine cevap vermelidir. Talep, "sınavı açıklayan" şeklinde değildir. İstenen, sınavın neden hala açıklanamadığı ve ne zaman açıklanacağı yönünde bir bilgi talebidir. Eğer ÖSYM gibi bir kurum, yaptığı bir sınavın sonuçlarını ne zaman açıklayacağını ilan edemiyorsa, milyonlarca kişinin gireceği sınav işlerine girmemelidir.

 

Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.