10 bin ilahiyat mezununa kadro verilecek

10 bin ilahiyat mezununa kadro verilecek

10 bin ilahiyat mezununa kadro verilecek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Kur’an- Kerim ve Hz Peygamberin  Hayatı  derslerini yeni eğitim dönemine yetiştirmek için çalışmaları hızlandırdı.
 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilahiyat fakültesi meunlarına müjdeli haber...
10 bin öğretmene  ihtiyacı  olan Milli Eğitim, bu dersler için  Ağustos  ayındaki atamalarda mevcut 5 bin ilahiyat fakültesi mezununu atalacak. Ayrıca 5 bin de ek kadro açacak. Atanan öğretmenler pedagojik formasyon ve  hizmet içi eğitimler alarak yeni eğitim dönemine  hazırlanacaklar .


Bakanlık her okulda en az iki din kültürü öğretmen bulundurmayı  planlıyor . Öte yandan “Kur’an-ı Kerim” ve “Hz. Peygamberin  Hayatı ” gibi seçmeli derslerle ilgili Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne  Eylül  ayına kadar kitapları yetiştirmesi için talimat verildi.


Derslerin müfredatının genişliği ve konuların  hassasiyeti  nedeniyle ders kitaplarının bu yıla yetişmesi beklenmiyor. Bu yıl bu dersler materyal olarak gösterilecek ve  2013 -2014 eğitim yılının başlangıcından itibaren bütün konular kitaba eklenmiş olarak eğitim verilecek.


Kadın  semazenler Allah zikriyle sema döndü
İzmit Belediyesi ve Tasavvuf Vakfı Karabaşi Veli Tekkesi’nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde  kadın  semazenler, sema döndü. Vakfın temsilcisi Gülay Işık, semanın bir zikir töreni olduğunu, semazenlerin her çarkta ‘Allah’ dediğini, o yüzden hem  erkeklerin  hem  kadınların  yaptıkları bir gösteri olduğunu anlattı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.