100 Bin Aileye Kamuda İş

100 Bin Aileye Kamuda İş

Başbakan'ın açıkladığı 'Birlik, Huzur ve Demokrasi Süreci' çerçevesinde, Doğu ve Güneydoğu'da özellikle gençlerden oluşan 100 bin kişiye kamuda iş verilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, adını "Birlik, Huzur ve Demokrasi Süreci" olarak açıkladığı Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı'nda, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ekonominin canlandırılması, hayatın normalleştirilmesi ve devlet-vatandaş bağının güçlendirilmesine ilişkin dikkat çekici düzenlemeler yer alıyor. Önce 100'e, ardından 61 maddeye düşürülerek sadeleştirilen plan dinamik bir yapıda olacak. Böylece plana, ihtiyaca göre ekleme ve çıkarma yapılabilecek. Planın gerçekleşmesini bizzat Başbakan Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu takip edecek. İşte detaylar:

KOORDİNASYON KDGM'DE

Bakanlıkların ve ilgili kurumların üzerinde çalıştığı planın koordinatörü, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı (KDGM) Muhammed Dervişoğlu oldu. Plandaki maddelerin ne kadarının uygulamaya girdiği, Bakanlar Kurulu toplantılarında gündeme gelecek. Bakanlar ve ilgili kurumlar Başbakan Davutoğlu'na bilgi verecek. Plana eklenecek yeni maddeler, öneriler veya plandan çıkarılacak maddelerin koordinasyonunu sağlayacak olan Dervişoğlu, gerektiğinde Bakanlar Kurulu toplantılarına katılacak. Grup toplantısında konuştu

GİZLİ MADDELER

Planın bazı maddeleri kamuoyuna açıklanmayacak, gizli yürütülecek. Her bakanlık kendi faaliyet alanını düzenleyip bununla ilgili açıklama yapma yetkisine sahip olacak.

SİVİL BAKIŞ

Plan, sivil ve demokratik bir bakış açısıyla hazırlandı. Ancak askeri tedbirler de yer alıyor. Terörle mücadele eden polis ve askerin teknik ihtiyaçlarından ekonomik ve sosyal tedbirlere kadar her detay düşünüldü. Diyanet'ten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, çok çeşitli kurumlar sürecin içinde olacak.

ARAZİ ÇALIŞMALARI

Saha elemanları araziye çıkıp çalışmalara başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın geliştireceği projelerle, bölge halkının kazanılması, devlet-millet bağının güçlendirilmesi, suça ve teröre sürüklenen çocukların rehabilite edilerek topluma kazandırılması amaçlanıyor.

GENÇLERE KAMUDA İSTİHDAM

Planın en önemli ayaklarından biri istihdam. Bölgedeki vatandaşlar, güvenlikle birlikte en önemli sorun olarak işsizliği görüyor. Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyelerine önerilerini sordu. Bu önerilerden biri, "100 bin kişiyi kamuda işe alalım. Hiçbir şey olmazsa, çevre düzenlemesi, ağaç ekimi gibi işlerde çalışsınlar. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlar" oldu. Bu kapsamda özellikle genç nüfusun işsizliğinin azaltılması için özel sektör değil, devlet eliyle etkili çalışma yürütülecek. Bölgeye pozitif ayrımcılık uygulanacak. Konu, belediyelere de bırakılmayacak. 100 bin kişinin istihdamı için gerekirse yasal düzenleme yapılacak, kamu imkânları sonuna kadar kullanılacak.

NİTELİKLİ PERSONEL

Bölgeye yönelik, nitelikli personel politikası uygulanacak. Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilecek personelin eğitimli, yetenekli, liyakat sahibi olması sağlanacak. Bu personele, halkın dilinden anlamaları için gerekirse halkla ilişkiler ve psikoloji eğitimi verilecek.

BÖLGE TAZMİNATI

Bölgede görev yapacak idareci, sağlık personeli, öğretmen ve güvenlik görevlilerinin özel olarak seçilmesi ve bunlara maaşları dışında tazminat ödenmesi de söz konusu. Özel eğitimli, yeni yetişmiş Özel Harekât polisleri de bölgeye gönderilecek.

İNŞA-İMAR

Vatandaşın yıkılan evi, bedelsiz şekilde yeniden inşa edilecek. Kullanılamayacak durumda olanın yerine yenisi verilecek. Sosyal ve ekonomik destekler artırılacak. Belediyelerle ilgili en kısa sürede yasal düzenleme yapılacak. Siyasi adımlar ise operasyonlar bitip kamu güvenliği ve sükûnet tam anlamıyla sağlandıktan sonra gelecek. 

SGKREHBERİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.