137 Bin Öğretmen Atanabilir - Öğretmen Atamaları

137 Bin Öğretmen Atanabilir - Öğretmen Atamaları

Bengütürk TV Ekranlarında yayınlanan Buyrun Konuşalım programına telefonla bağlanan İsmail Koncuk 137 bin öğretmenin atanabileceğini dikkat çekti...

Bengütürk TV Ekranlarında Buyrun Konuşalım programında bu hafta bilişim Teknolojileri Öğretmenleri konuşuluyordu, Bilişim Öğretmenlerine destek olmak için canlı yayına telefonla bağlanan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bu yıl 137 bin öğretmen atanabileceğinin de müjdesini verdi. 

İsmail Koncuk, canlı yayında 47 bin öğretmen atamasının Nabi Avcı açıklamalarıyla 37 bine düşürülmesine dikkat çekerek ayrıca öğretmenlere bir atama müjdesi vererek umut saçtı. İsmail Koncuk, MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın mevcut öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla 100.000 öğretmen kadrosu ihdası ve atamasını öngören bir kanun teklifini meclis başkanlığına verdiğini söyledi. Ağustosta 37 bin, sonra 2015 yılı içerisinde 100 bin öğretmen daha atanabilir dedi. Ekranlardan Mustafa Kalaycı'ya öğretmenler adına teşekkür etti.

O Genel Müdür İstifa Etmelidir

İsmail Koncuk, Bilişim Öğretmenleri gereksizdir diyen MEB Özel Öğretim Kurumları genel müdürü Ömer Faruk Yelkenci istifa etmelidir sözünü yeniledi. Hiç bir öğretmen gereksiz değildir diyen Koncuk, Yelkenciyi çok ağır sözlerle eleştirdi. 

İlgililer Bilgisiz, Bilgililer Yetkisiz

Programın konuklarından Prof. Dr. Yaşar Özden "İlgililerin Bilgisiz, Bilgililerin Yetkisiz" olduğunu söylerek, bilişim teknolojileri konusunda bir özgeçmişi bulunmayan kişilerin bilişim öğretmenleri konusunda yaptığı açıklamaların talihsiz açıklama olarak nitelendirdi. Okul öncesinden başlamak üzere okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede bilgisayar bilimleri eğitiminin zorunlu olması gerektiğine dikkat çekti. 

Her Okula En Az Bir Bilişim Öğretmeni Atanmalıdır

İsmail Koncuk, içinde bulunduğumuz çağın önemine dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığına siz bu çağda bilişim teknolojileri atamazsanız bu çağa nasıl ayak uyduracaksınız size kargalar bile güler dedi.  Türkiye'de ki tüm okullara en az bir bilişim öğretmeni daha sonra her 500 öğrenciye bir BT öğretmeni verilmesi gerektiğine dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu.

mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum