15 Temmuz Kahramanlığı Etimesgut'ta Yaşayacak

15 Temmuz Kahramanlığı Etimesgut'ta Yaşayacak

15 Temmuz Kahramanlığı Etimesgut'ta Yaşayacak. Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önerisi ile ilçedeki okulların ismi değişti.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, önemli bir hizmete daha imza att: 15 Temmuz Kahramanlığı Etimesgut'ta Yaşayacak. Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önerisi ile ilçedeki bazı okulların isimleri Ankara Valiliği tarafından onaylanarak değişti. 

Özel Kuvvetler Komutanlığının FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ele geçirilmesini engelleyen, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Etimesgut ilçesinde kızının da okuduğu okulda yaşayacak.

O KAHRAMANIN İSMİ, KIZININ OKUDUĞU OKULA VERİLDİ

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığının FETÖ/PDY tarafından ele geçirilmesini engelleyen, kahraman şehit Halisdemir'in adı, kızının da eğitim gördüğü Etimesgut ilçesindeki Bilgi Anadolu Lisesi'ne verildi.

Şehit Halisdemir'in, Özel Kuvvetler Komutanlığını savunurken, darbeci tuğgenerali, komutanından aldığı emri yerine getirerek alnından vurmuş ve orada şehit olmuştu. Bu kahramanlıkla; ülke tarihinin seyrini değiştirdiği ve milletin gönlünde taht kurduğu vurgulanmıştı.

Şanlı tarihimize yeni bir sayfa açan şehidimiz Ömer Halisdemir, gençliğin kahramanlık timsali olarak gelecek nesillere vatanseverliğini, cesaretini ve adını miras bırakmış oldu. Bu miras, eski adıyla Bilgi Anadolu Lisesi, yeni adıyla 'Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi'nde okuyan ve okuyacak olan gençlerimize emanet edildi.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önerisi ile; Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi ile birlikte şu okulların ismi de değişti;

Nurettin Ersin Ortaokulunun ismi ''Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu", 
Sedat Celasun Ortaokukunun adı ''Etimesgut Anafartalar Ortaokulu'', 
Sedat Celasun İlkokulunun adı ''Seyit Onbaşı İlkokulu''

Yeni Ufuk Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.