15 Temmuz Şehitleri Okullarda Yaşıyor

15 Temmuz Şehitleri Okullarda Yaşıyor

"15 Temmuz Şehitlerimizin Adlarını Okullarımızda Yaşatıyoruz ” ve ” Halep’e Yardım Elimizi Uzattık” Programı düzenlendi

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ OKULLARDA YAŞAYACAK

” 5 Temmuz Şehitlerimizin Adlarını Okullarımızda Yaşatıyoruz ” ve ” Halep’e Yardım Elimizi Uzattık” Programı düzenlendi.

İki adımda gerçekleştirilen programın birinci bölümü olan ” Halep’e Yardım Elimizi Uzattık ” kampanyası Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Burada yapılan tören okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, okunan dualar eşliğinde Haymanalı hayırseverlerce toplanan yardım malzemelerinin tırlara yüklenmesiyle sona erdi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Haymanalı 3 kahramanın adı Haymana’ daki okullarda yaşayacak. Darbe girişiminde şehit düşen Resul KAPTANCI, Alper KAYMAKÇI ve Özcan ÖZSOY’ un isimleri, doğup büyüdükleri mahallelerdeki okullara verildi.Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ”15 Temmuz Şehitlerinin İsimleri Haymana’da Yaşatılıyor” programı için Haymana Çok Programlı Anadolu Lisesinde bir tören gerçekleştirildi. Törende hazır bulunan Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  İhsan YALÇINKAYA’nın yanısıra, Haymana Kaymakamı Hüseyin GÖKTÜRK, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdür Yardımcısı Fatih KOÇUR,  Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver YURTDAŞ, Haymana İlçe Emniyet Müdürü Serkan TECİRLİOĞLU, Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir BEŞKAYA, Şehit yakınları, Gaziler, Haymana İlçe Şube Müdürleri, Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İkinci tören Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’ nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Törende konuşma yapan YALÇINKAYA, ” Kardeşliğin, kaderdeşliğin ve kadirşinaslığın bağlarını geliştirirsek işte o zaman zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edebilecek kadar gözü keskin gençleri görme sevincine ulaşırız. Biz gençlerimize tank sürmeyi öğrettik, onlar bize tankların altına nasıl yatılacağını öğrettiler. Biz onlara pilotluk öğrettik, onlar bize süpürgenin sapıyla bu yüce milletin parasıyla alınmış uçaklara nasıl mukavemet gösterileceğini öğrettiler. Bu bakımdan gençlerimiz her şeyden daha makul ve herkesten daha makbul diyoruz. Bunu 15 Temmuz gecesi hep birlikte gördük. O gençlerimiz bugün de buradalar, aramızdalar. O gün meydanlara biz gençlerimizle çıktık. O gün meydanlar, iyi kalpliliğin, yüksek ruhluluğun , dik duruşun ve düzgün bakışın tek adresi oldu. O gün Eyyüb el Ensari bizim ile birlikteydi. O gün  Beyazıt-i Bestami bu milletin arasınadaydı.  O gün Yavuz Sultan Selim Han bir dörtlüğü ile katılıyordu bu milletin hislerine, duygularına: “ Sanma şahım herkesi sen sadıkhane yar olur,Herkesi sen dost mu sandın, belki ol ağyar olur, Sadıkhane  belki on alemde ol Serdar olur,Yar olur, ağyan olur, Serdar olur, dildar olur ” diyordu.  O gün Abdülhamit Han bizlerle beraberdi. O gün her şeyden önemlisi Yüce Peygamberin Askerleri bizlerleydi. Önümüzdeydiler, arkamızdaydılar, sağımızdaydılar, solumuzdaydılar. Bütün benliğiyle, içtenliğiyle bizimle beraberdiler.  Ve o gün 248 şehidimizi alıp, semaya yükseldiler. Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından, Koşar adım gitmeli onların arkasından. Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından, İleriye atılmak ve sonra dönmemektir. Bir daha dönmeyenlerin, bir daha dönmeyeceklerin acılarını bu millet yüreklerinin derinliklerinde hissettiler. Acımız büyük üzüntümüz sonsuzdur. Ancak tesellimiz şudur ki onlar nazdadırlar, niyazdadırlar. Onlar kayıtları hakta olandan oldular. Başta burada bulunan bütün kardeşlerim olmak üzere bu necip milletin ve de ümmetin  yüzlerinden tebessüm, kalplerinden sevgi, bedenlerinden sağlık hiç eksik olmasın. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Güneş açtığında da, yollarımıza kar yağdığında da hep birlikte Türkiye olalım” dedi.

Törende, isimleri okullara verilen 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine çiçek ve şehitlerin kara kalem portreleri takdim edildi. Şehit Resul KAPTANCI’ nın ailesine çiçek ve oğullarının kara kalem portresini takdim eden YALÇINKAYA göz yaşlarına hakim olamadı. Kendisi de Haymanalı olan TRT spikeri Zeynep KÖŞKER’ in sunduğu törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Şehit ÖZSOY’ un annesi oğlunun ismi geçince gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerin oğlu için çizdiği resmi gören şehit annesinin verdiği cevap tam anlamıyla kelimenin bittiği yerdi  ” Vatan sağ olsun “.

img-20170220-wa0005img_20170220_101955

Törende Haymanalı 15 Temmuz gazileri de unutulmadı. Gazilere plaket takdimi yapıldı. Plaket sunumunun ardından ” Şehitlik, Haymana ve 15 Temmuz Şanlı Direniş ” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, yarışmada dereceye giren resimlerin sergilendiği sergi açılışıyla sona erdi.

Kaynak: http://ihsanyalcinkaya.net

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.