16 Nisan oy kullanma saati! Saat kaçta başlayacak kaçta bitecek...

16 Nisan oy kullanma saati! Saat kaçta başlayacak kaçta bitecek...

2017 oy kullanma saatleri açıklandı. 16 Nisan pazar günü yapılacak olan referandum oylaması saat kaçta başlayacak ve kaçta bitecek? İşte 16 Nisan seçimi oy kullanma saati

YSK tarafından yapılan 16 Nisan referandumuna az bir zaman kala 2017 oy kullanma saati büyük merak konusu oldu. Milyonlarca seçmenin Anayasa değişikliği için kullanacağı referandum oylaması oy saatleri belli oldu. Peki 16 Nisan’da saat kaç aralığında oy kullanılacak? İşte 2017 seçim saati ile ilgili tüm detaylar

SAAT KAÇTA OY KULLANILACAK?

Seçmenler, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00 saatlerinde oy kullanacak.

Diğer illerde oy kullanma saatleri 08.00-17.00 olacak.

Oy kullanmanın bitiş saatine gelindiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanabilecek.

Sandık kurullarına üye verebilecek siyasi partiler​

AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin yanı sıra ANAVATAN, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Hür Dava Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi halk oylamasına ilişkin işlemlerde bulunabilecek ve sandık kurullarına üye verebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.