17 üniversitede rektörlük seçimleri ile ilgili belirsizlik sürüyor

17 üniversitede rektörlük seçimleri ile ilgili belirsizlik sürüyor

17 üniversitede rektörlük seçimleri ile ilgili belirsizlik sürüyor

Bilindiği üzere, 26 Temmuz 2016 tarihinde 17 üniversitede yapılacak Rektörlük Seçimlerinin ileriki bir tarihe ertelenmesine Yükseköğretim Kurulunca karar verildiğini haberimizde duyurmuştuk. (http://www.memurlar.net/haber/598867/)

Rektörlük seçimleri ertelenen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Yalova Üniversitelerinin mevcut rektörlerinin görev süreleri "10 EYLÜL 2016" tarihinde doluyor.

Ancak, 10 Eylül 2016 tarihine çok kısa bir süre kalmasına rağmen 17 üniversitede yapılacak rektörlük seçim takvimi halen Yükseköğretim Kurulunca açıklanmadı.

REKTÖRLERİN GÖREV SÜRESİ DOLDUĞUNDA SEÇİM YAPILMAZSA

NE OLUR ?

"Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği"nin 4 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasında; ".....Yeni rektör atanıncaya kadar rektör veya vekilinin görevi devam eder." hükmü yer almaktadır.

Bu çerçevede, 17 üniversitede bu kısa sürede seçim ve atama süreci yetişmeyeceği açık olduğundan, mevcut rektörler yeni atamalar yapılıncaya kadar görevlerine devam edecekler.

REKTÖR ATAMALARI İLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMA İHTİMALİ VAR MI ?

Diğer taraftan, 18 Ağustos 2016 tarihinde AK Parti tarafından Rektör atamaları ile ilgili 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunda belirtilen seçim sürecinin kaldırılarak doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atama yapılmasını öneren teklif TBMM'de muhalefet partilerinin itirazları sebebiyle geri çekildi. Bu nedenle, önerge TBMM'den geçmediği için doğrudan Cumhurbaşkanınca Rektör ataması yapılmasına yönelik OHAL döneminde yeni çıkacak KHK'da düzenleme yapılması da ihtimaller arasında yerini koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.