19. Milli Eğitim Şûrası'nda EBS Damgası

19. Milli Eğitim Şûrası'nda EBS Damgası

Eğitim-Bir-Sen'in 19. Milli Eğitim Şûrası'na Damga Vuran Raporu

18. Milli Eğitim Şûrası’na, yaptığı hazırlık ve verdiği önergelerle damga vuran, şûra genel kurulunda önemli kararların alınmasında etkili olan ve alınan kararların büyük çoğunluğunun hayata geçirilmesini sağlayan Eğitim-Bir-Sen, 19. Milli Eğitim Şûrası öncesi yaptığı ‘şûraya hazırlık çalıştayı’ ve akabinde hazırladığı raporla da gündem belirlemiştir.

 

2 Aralık 2014’te başlayan şûraya, ‘19. Milli Eğitim Şûrası Gündem Maddelerine İlişkin Görüş ve Öneriler’ raporu, Türkiye’de ve Dünyada Karma Eğitim konulu Eğitime Bakış dergisi, Memur-Sen tarafından çıkarılan Kamuda Sosyal Politikalar dergisinin ‘Hayat Ağacının Toprağı: Eğitim’ konulu sayısı ve Türkiye Gençlik Profili Araştırması gibi yayınlarla katılan Eğitim-Bir-Sen, çalışmalarıyla katılımcıların da ilgi odağı olmuştur.

 

Ancak raporumuzda gündeme getirdiğimiz öneriler yeterince açık ve anlaşılır olmasına rağmen bilinçli bir algı operasyonu yürütülmektedir. Bazı medya kuruluşları, gündeme getirdiğimiz önerileri ısrarla farklı bir biçimde ve farklı anlamlar yükleyerek kamuoyuna duyurmaya devam etmektedir.

 

Algı operasyonuna destek veren ana muhalefet partisi genel başkanı ise Eğitim-Bir-Sen’in toplumun beklenti ve taleplerine cevap verecek bir çalışmaya attığı imzadan duyduğu rahatsızlığı “iftira”, “hakaret” ve “akıl dışı” iddialarla itibarsızlaştırmaya çalışmıştır.

 

Eğitim-Bir-Sen’in “Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri, Öğretmen Niteliğinin Artırılması, Yönetici Niteliğinin Artırılması ve Okul Güvenliği” başlıklı şûra gündemine ilişkin hazırladığı görüş ve öneriler raporu şöyle… 
 

Raporu Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum