19 Ocak okullar tatil mi? Bu illerde yarın okullar tatil

19 Ocak okullar tatil mi? Bu illerde yarın okullar tatil

ANKARA ve İstanbul'da okullar yarın tatil mi? 19 ocak 2016 salı günü İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Ankara, Bursa, Balıkesir, Sivas, Bayburt, Yalova Valiliği okullar tatil mi sorusuna ne yanıt verdi.

İSTANBUL başta olmak üzere Balıkesir, Tekirdağ, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Muğla'da okullar bugün 1 gün tatil edilmişti. Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Sivas, Yalova, Bayburt'un Demirözü ve Sivas'ın Kangal ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Ocak Salı günü eğitime 1 gün ara verildi.

İstanbul Valiliği'nin tatil kararı belli oldu. Vali Vasip Şahin, kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceğini ve İstanbul'u terk edeceğini söyleyerek, bu nedenle eğitime devam edileceğini söyledi.

BALIKESİR'DE 5 İLÇEDE TATİL KARARI

Yoğun kar yağışı uyarısı verilen illerden yine kar tatili kararları bekleniyor. İlk tatil kararı Balıkesir'den geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü; Manyas, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Marmara ilçelerinde 19 Ocak Salı günü eğitime ara verildiğini duyurdu.

balıkesirde okullar tatil mi

YALOVA'DA TATİL KARARI

Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden yarın il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.

SİVAS'TA KAR TATİLİ

Sivas’ın Kangal ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kangal İlçe Hıfsızzıha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacak.

BAYBURT'UN DEMİRÖZÜ İLÇESİ

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, yaptığı açıklamada, fırtınanın ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını söyledi.

Meteorolojik verileri de dikkate aldıklarını belirten Yıldızhan, "Fırtınanın bu gece ve yarında etkili olacağı beklentisi var. Bu nedenle yarın ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerimizde eğitim öğretime ara verme kararı aldık. Yine engelli ve hamile kamu çalışanlarımızda bir gün idari izinli sayılacak" dedi.

ÇANAKKALE'DE KAR TATİLİ

Çanakkale il merkezi ve bazı ilçelerde okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Yenice, Gelibolu ve Biga'daki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Çanakkale merkez, Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Tekirdağ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verilecek.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, yaptığı açıklamada, il genelinde yarın okulların tatil edildiğini belirterek, "İlimizde kar yağışı, buzlanma ve soğuk hava nedeniyle tüm okullarda yarın bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" dedi.

METEOROLOJİ'DEN YOĞUN KAR UYARISI

Meteoroloji Ankara , İstanbul , Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Sivas, Konya, Kayseri, Bolu, Karabük, Sinop, Zonguldak, Amasya, Samsun, Hakkari, Iğdır, Malatya ve Erzurum için çok kuvvetli kar uyarısı verdi. Haliyle bu illerin valiliğinin yarın yani 19 Ocak salı günü için okulların tatil olması yönünde değerlendirme yapması bekleniyor.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İSTANBUL'da kar yağışı daha da arttı peki yarın yani 19 ocak salı günü okullar tatil mi?  İstanbul Valiliği okullar yarın tatil mi sorusunun yanıtını akşam yapacağı değerlendirme sonunda karara bağlayacak. Hava durumu raporu yarın için yoğun kar yağışı verdiğinden İstanbul'da okullardaki tatil 19 Ocak salı günü uzayabilir.

ANKARA OKULLAR TATİL Mİ SON HAVA DURUMU

ANKARA hava durumu kar alarmı verdiğinden okullar tatil mi sorusunun yanıtı için gözler valiliğe döndü. Ankara Valiliği yarın yani 19 ocak salı günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı akşam yapacağı değerlendirmeyle karara bağlayacak.

ankarada okullar tatil mi
Ankara hava durumu tahmininde kar yağışı akşam yoğunlaşıp 19 ocak salı günü soğukla birlikte etkili olacak.

BURSA VALİLİĞİ OKULLAR YARIN TATİL Mİ HAVA DURUMU?

BURSA Valiliği yoğun kar yağışı altındaki ilde okullar yarın tatil mi sorusunun yanıtını değerlendirecek. Bursa'da kar yağışı sebebiyle okulların 19 ocak salı günü tatil olma ihtimali var.

bursada okullar tatil miBursa hava durumu raporu kar yağışının yarın çok daha güçleneceğini bildiriyor.

18 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER

İSTANBUL'da okullar 1 günlüğüne İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından tatil edildi. Kar tatilini Vasip Şahin, twitter adresinden yaptığı açıklamada duyurdu. 
istanbulda kar tatili yok

BALIKESİR OKULLAR NEREDE TATİL

Balıkesir'in 2 ilçesinde tüm, 4 ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dursunbey ve Sındırgı'da tüm okullar, Susurluk, Marmara, Gönen ve Manyas ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullar bir gün tatil edildi.

TEKİRDAĞ KAR TATİLİ HABERİ

Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun buzlanma nedeniyle ilçede eğitim ve öğretim veren tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de kişisel Twitter hesabından yaptığı duyuruda "18 Ocak 2016 tarihinde buzlanma tehlikesi nedeniyle Kapaklı'da okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir" ifadelerini kullandı.

KOCAELİ'NDE KAR TATİLİ

Kocaeli'nde de akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceğinin, yarın gün boyu kar yağışının devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa, mağduriyete yer vermemek için il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Ocak 2016 Pazartesi ara verilmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MANİSA'NIN DEMİRCİ İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilecek.

İlçe merkezinde sağanağın ardından başlayan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana gelirken belediye ekipleri yolları açık tutabilmek için kar temizleme çalışmaları yapıyor.

Kar kalınlığı ilçe merkezinde 30, Demirci-Simav karayolu Akçakertik mevkisinde ise 40 santimetreye kadar ulaştı.

manisada kar tatili var mı

Demirci Kaymakamlığı, yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçede yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğünü, ekiplerin yolları açık tutabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi..

SAKARYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun yağmurun ardından başlaması beklenen kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete yol açmaması için kent genelinde taşımalı eğitim veren tüm okullarda eğitime yarın ara verildi.

MUĞLA'NIN KAVAKLIDERE İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar nedeniyle Yatağan-Kavaklıdere karayolu trafiğe kapanırken, ilçedeki okullarda da yarın eğitime ara verilecek.

Kavaklıdere ilçesinde etkili kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinden itibaren başlayan kar, etkisini artırarak Yatağan-Kavaklıdere karayolu Salkım mevkisi ile ilçe girişini trafiğe kapattı. Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı bölgede araçlar yolda kaldı.

muğlada okullar tatil mi

Bazı araç sürücüleri kar topu oynayarak vakit geçirmeye çalışırken, bazıları da bölgeye bu yıl ilk kez yağan karda özçekim yaptı.

Yolların trafiğe kapanması nedeniyle araçlarında zincir bulundurmayan ve mahsur kalan 50'nin üzerinde araç sürücüsü, karayolları ekiplerinin yardımıyla ilerlemeye çalıştı.

Kavaklıdere ilçe girişinin yanı sıra Çayboyu, Menteşe ve ilçeye bağlı bazı mahalle yollarına henüz ulaşım sağlanamıyor.

Öte yandan, bölgede etkili kar yağışı nedeniyle kaymakamlık, ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

internethaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.