2 ÖSYM başkanı KPSS'de şüpheli oldu!

2 ÖSYM başkanı KPSS'de şüpheli oldu!

ÖSYM eski başkanları Yarımağan ve Demir, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, ÖSYM eski başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman'ın, Yarımağan ve Demir'i UYAP Sistemi üzerinden SMS ile ifadeye davet ettiği öğrenildi. Yarımağan ve Demir'in, gelecek hafta savcı Erkman'a ifade vermeleri bekleniyor.

Alınan bilgiye göre sınavın yapıldığı 2010 yılında ÖSYM Başkanı olan Ünal Yarımağan'ın, sınav güvenliğini sağlayamayarak "görevi ihmal"le suçlandığı anlaşıldı. Yarımağan, kopya skandalının ortaya çıktığı sınavın iptal edildiği süreçte görevinden istifa etmiş ve ÖSYM Başkanlığı'na Ali Demir getirilmişti. Soruşturma kapsamında Yarımağan'la birlikte "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılan Demir'in de, soruşturmayı bir dönem yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan'ın sınav kitapçıklarının imha edilmesine ilişkin verdiği emirin yasaya aykırı olmasına karşın bu emire uyarak kitapçıkları imha ettirerek görevini kötüye kullanmakla suçlandığı öğrenildi.

 

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.