2 Üniversite, geçersiz puanla alım yapıyor

2 Üniversite, geçersiz puanla alım yapıyor

Gazi Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi geçersiz puan ile alım yapıyor

2014 KPSS lisans sonuçları açıklandı ancak bazı kurumlar hala 2012 puanları ile ilan vermeye devam ediyor.

Kısa bilgi

KPSS Yönetmeliğine göre " KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2 yıldır. Bu süre sonunda yeni bir sınav yapıldığında puanların geçerliliği sona erer."

Yani, 2012 KPSS puanları, 2014 KPSS puanlarının açıklanması ile sona ermiştir.Artık 2014 KPSS lisans puanı olan P3 puanı kullanılmalıdır.

Gazi Üniversitesinin ilanı

Gazi Üniversitesi 10 adet hemşire alımı için ilan verdi. Ama geçerliliği sona eren 2012 KPSS P3 puanları ile başvuru alınacağı belirtildi. Bu ilan hukuka aykırı ve yanlış olup, acilen düzeltilmelidir. 2012 puanına sahip belirli kişilerin alınacağını düşünmek istemiyoruz ve Rektörlüğün bu ilanı hemen düzelteceğini umuyoruz.

Celal Bayar Üniversitesinin ilanı

Celal Bayar Üniversitesi de 11 kişilik personel alım ilanı verdi. Burada da yine geçerliliği sona ermiş bulunan 2012 puanları ile başvuru alınmak isteniyor. Önlisans ve lise için 2012 puanıyla başvuru alınabilir. Ancak lisans mezunları için 2014 P3 puanı istenmelidir ve bu ilan da hemen düzeltilmelidir.

Ayrıca bu ilan için Gazi Üniversitesi kadar iyimser bakamıyoruz çünkü bu ilanın adrese teslim bir ilan olduğu açıkça özel şartlardan anlaşılıyor. Ramazan ayında bile hala hak yemeye ve kayırmacılığa açık ilanların verilmesi gerçekten kamu kurumlarının ne kadar kamu hakkından uzaklaştığını bir kez daha gösteriyor.

Bu ilanlara dava açılabilir mi?

Evet. 2014 KPSS puanına sahip olan her aday ve diğer ilgililer bu ilanlara karşı idare mahkemesinde dava açabilirler. Bu idari bir davadır ve duruşma veya ikide bir mahkemeye çağrılma gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Dava dilekçesinin herhangi bir mahkemeye verilmesi yeterlidir. Süreç kendi kendine işleyecek ve sonuç olumlu olacaktır.

Kutay Seymen ARIKAN
 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.