20 Ocak okullar tatil mi? Yarın bu illerde okullar tatil

20 Ocak okullar tatil mi? Yarın bu illerde okullar tatil

Yarın yani 20 Ocak 2016 çarşamba günü okullar tatil mi sorusuna illerin valiliği yanıt veriyor. Yarın okullar hangi illerde tatil oldu, kar tatili kararı veren illerin listesi

Yarın yani 20 Ocak 2016 çarşamba günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı gelmeye başladı. İlk tatil kararını Bursa Valiliği aldı. Bursa Valiliği yarın kar tatili kararı verdi. Çok kuvvetli kar yağışının görüldüğü 17 ilden de kar tatili kararları bekleniyor. 

Bugün Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu, Karabük, Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Ağrı , Batman ve Siirt  illerinde çok kuvvetli kar yağışı etkili oluyor. Bu illerden yarın yani 20 ocak çarşamba günü için okullara kar tatili haberleri gelmeye başladı.

BURSA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

BURSA Valiliği yarın yani 20 Ocak 2016 çarşamba günü için ilk kar tatili kararını alan il oldu. Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte yarın buzlanma ve don olayı meydana gelmesi beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelinde tüm anaokulları, ilk ve orta okullar ile liselerde 1 gün eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın yani 20 ocak çarşamba günü idari izinli sayılacak.

OKULLAR BUGÜN HANGİ İLLERDE TATİLDİ?

Bugün bir çok ilde okullar valiliğin kararıyla tatil edilmişti. Kar tatili verilen iller arasında Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Sivas, Yalova, Bayburt, Samsun, Düzce, Çankırı ve Kocaeli illeri vardı. İstanbul'da ise pazartesi günü alınan kar tatilinin ardından 19 ocak salı günü eğitime devam kararı çıkmıştı. Ankara'da da kar tatili verilmedi.

19 ocak 2016 salı günü için kar tatili kararı alan iller şunlardı;

DÜZCE OKULLAR TATİL Mİ?

Düzce'de yoğun kar yağışından dolayı okullar bugün yani 19 ocak salı güünü tatil edildi. Tatil kararını Düzce Valiliği verdi.

KOCAELİ'NDE KISMİ TATİL KARARI

Kocaeli'de, taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile özel eğitim veren rehabilitasyon merkezlerinin 19 ocak salı günü tatil edildiği bildirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile özel eğitim verilen rehabilitasyon merkezlerinin kar yağışı nedeniyle 19 Ocak Salı tatil edildiği, diğer okullarda eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

SAMSUN VE ÇANKIRI'DA KAR TATİLİ

Samsun'un Havza ve Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 ocak salı günü tatil edildiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Havza ve Çerkeş'te tüm ilk ve orta dereceli okullar ile taşımalı eğitim kapsamındaki okulların 19 Ocak Salı tatil edildiğini belirtti.

Yetkililer, Havza ilçesinde milli eğitime bağlı okullarda görev yapan engelli personelin de aynı gün izinli sayılacağını ifade etti.

BALIKESİR'DE 5 İLÇEDE TATİL KARARI

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü; Manyas, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Marmara ilçelerinde 19 Ocak Salı günü eğitime ara verildiğini duyurdu.

YALOVA'DA TATİL KARARI

Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden 19 ocak salı günü il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.

SİVAS'TA KAR TATİLİ

Sivas’ın Kangal ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kangal İlçe Hıfsızzıha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacak.

BAYBURT'UN DEMİRÖZÜ İLÇESİ

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, yaptığı açıklamada, fırtınanın ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını söyledi.

ÇANAKKALE'DE KAR TATİLİ

Çanakkale il merkezi ve bazı ilçelerde okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 ocak salı günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Yenice, Gelibolu ve Biga'daki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Çanakkale merkez, Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Tekirdağ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime 19 ocak salı günü ara verildi. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, yaptığı açıklamada, il genelinde yarın okulların tatil edildiğini belirterek, "İlimizde kar yağışı, buzlanma ve soğuk hava nedeniyle tüm okullarda bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" dedi.

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'nın Hüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. 
Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Hüyük ilçesinde devam eden kar yağışı ile beklenen don ve buzlanma nedeniyle ilçedeki tüm okullarda eğitime 19 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

HAVA DURUMU RAPORU İLE UYARILAN İLLLER

İstanbul'da kar yağışı mola verirken meteoroloji bugün kuvvetli kar yağışına karşı şu illeri uyardı;

Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu, Karabük, Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Ağrı , Batman ,Siirt

Meteoroloji Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerini ise kuvvetli yağmur için uyardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.