'2010 KPSS iptal edildi, atanan yok' haberi doğru mu?

'2010 KPSS iptal edildi, atanan yok' haberi doğru mu?

Bazı gazeteler, 2010 KPSS'nin iptal edildiğini, dolaysıyla iptal edilen KPSS puanıyla kimsenin atanmadığını belirtmektedir. Ancak bu iddia doğru değildir.

Yazılı basındaki bazı gazeteler, 2010 KPSS'nin iptal edildiğini, dolaysıyla iptal edilen sınav puanıyla hiçbir adayın atanmadığını ve soruşturmanın boş yere yapıldığını iddia etmektedir.

Oysaki 2010 yılında, öğretmenlik atamasına esas P10 puanının oluşabilmesi için Genel Kültür (GY), Genel Yetenek (GK) ve Eğitim Bilimleri (EB) testlerinden sınava girilmesi gerekiyordu.

İptal edilen sadece Eğitim Bilimleri testidir. GY GK testleri iptal edilmemiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Kültür (GY), Genel Yetenek (GK) testlerinde de kopya çekildiğini açıklamıştır.  Savcılık GY GK testlerindeki kopyadan dolayı ful çeken 1028 adayın şüpheli olduğunu belirtmektedir.

Bu çerçevede,

1- GY, GK testi iptal olmadığı için, kopya çekerek yüksek puan alan adaylar memur olarak atanmıştır.

2- Öğretmenlik atamasına esas P10 puanı, yüzde 60 GY GK, yüzde 40 ise Eğitim Bilimleri testinden alınan puanların birleşiminden oluşur. Savcılık iptal edilen sınav sebebiyle tekrarlanan ikinci sınava ise 100 ve üzeri net yapan 3227 adaydan 1174'ünün girmediğine dikkat çekmiştir. Yani 2053 aday tekrarlanan Eğitim Bilimleri (EB) sınavına girmiştir. Tekrarlanan EB sınavından düşük puan alan adaylar, GY GK testlerinden ful yaptıkları için, ve GY GK'nın ağırlığı yüzde 60 olduğu için, yine haksız bir şekilde öğretmen olanlar bulunmaktadır.

Dolaysıyla, "2010 KPSS iptal olmuştu, bu sınavla memur olanlar yoktur" açıklaması doğru olmayıp, bu iddia bazı yapıların kendi tabanlarını aldatmak için kullandıkları başka bir yalandır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.