2010 KPSS'den yüksek puan alanların çoğu açığa alındı

2010 KPSS'den yüksek puan alanların çoğu açığa alındı

Kamu kurumları, 2010 KPSS sınavından yüksek puan alanların neredeyse tümünü açığa aldı.

2010 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testi mahkemece iptal edildiğinde, bu sorunun çok kolay çözülemeyeceği belliydi.

Sorunun hemen çözümü için 670 sayılı KHK'da düzenleme yapıldı ve yapılan atama işlemlerinin geçerli olacağı fakat "sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamalarının iptal edileceği" hükme bağlandı.  Tıklayınız.

Kamu kurumları bu hükme dayanarak yüzlerce kişiyi açığa almış durumdadır.

Açığa alınanların neredeyse tümü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden ve isimleri listede olmayan yani bugün itibariyle suçlanmayan kamu görevlileridir.

KAMU KURUMLARI NE YAPMALI?

2 Ağustos 2016 tarihli haberimizde, 2010 KPSS'deki net sayılarının geçmiş yıllara göre değişimini konu edinmiştik. Haberde yer alan veriler, mahkeme kararından alınmıştır. Bu haberde de görüleceği üzere her yüksek puan alana KPSS hırsızı gözüyle bakmak doğru değildir. Zira geçmiş yıllarda yüksek net yapan olmuştur. Dolaysıyla değerlendirmeyi yapacak kamu kurumunun şunlara dikkat etmesinde fayda bulunmaktadır:

1- 2010 KPSS'den dolayı açığa alınan kişinin FETÖ'yle ilgisi var mıdır?

2- Açığa alınan kişinin diğer sınavlardan aldığı puanlar nasıldır? ÖSS'den ALES'e, YDS'den DGS'ye her sınavıon sonucu bir parametredir.

3- Kişinin üniversite başarısı nasıldır? Hangi akademik dereceyle mezun olmuştur?

Bu ve benzer parametrelere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonrasında, eğer kişinin FETÖ'yle ilgili başka bir irtibatı yok ise ve diğer sınavlardan aldığı puanlar da yüksekse bu kişi görevine iade edilmelidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.