2014 KPSS'ye çalışsam mı?

2014 KPSS'ye çalışsam mı?

Haziran'da yerleşir miyim? 2014 KPSS'ye çalışsam mı?

"Haziran'da yerleşir miyim? 2014 KPSS'ye çalışsam mı?" diyenler

2012 KPSS puanı ile yapılacak olan son yerleştirme ile birlikte 2014 sınavı da yaklaşıyor. Yerleşme belirsizliğine bir de mevsim değişimi eklenince adaylar tereddüde düştü.

Kısa bilgi

2012 KPSS puanının geçerliliği 2014 KPSS'nin yapılması ile sona erecek. Şimdiye kadar 2012 puanıyla 3 tane merkezi yerleştirme ve çok sayıda kurumsal alım yapıldı. Ancak adaylar özellikle psikolojik olarak merkezi alımları önemsiyorlar. Son merkezi alım ise 2014 Haziran sonunda yapılacak.

Haziran'da kadro sayısı düşük olacak

2014 bütçe kanunu ile kadro sayısı önceki yıllara göre oldukça düşük belirlendi. Bu durum da doğrudan Haziran alımlarına yansıyacaktır. Normal şartlarda Haziran alımı büyük alım yapılan yerleştirmedir ancak bu sefer durumun böyle olmayacağını açıkça söyleyebiliriz. 
Fakat mevcut durum böyle olsa da ani olarak çıkarılacak bir kanun ile genel kadro sayısı artsa bile bunun yansıması Haziran yerleştirmesine değil, 2014 KPSS puanıyla tercih yapılacak olan 2014 Kasım yerleştirmesine olacaktır.

2014 KPSS'ye hazırlık ikileminde bulunanlar

"Puanım iyi, şu kadar kadro gelse yerleşirim" gibi düşünceleri olan arkadaşların böyle bir yaklaşımla ders çalışmamalarını açıkçası tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu düşünceyle ders çalışmayan bir aday (Haziran'da yerleşemezse) yerleştirmeden birkaç gün sonra yapılacak olan yeni KPSS için kendisini kesinlikle toparlayamaz. Ve sonrasında da 2014'ten iyi bir puan alamaması durumunda ise 2016 KPSS'ye kadar 2 yıl beklemek zorunda kalabilir.

Haziran'da yerleşme umuduyla ders çalışmayan bir aday yukarıda da belirttiğimiz gibi yerleşemezse büyük sıkıntı yaşayabilir. Bu konuya dikkatli yaklaşmak gerekir. Ayrıca adaylarla görüşmelerimizde "Haziran'da yerleşirsem sınava kadar 3-4 ay boşuna çalışmış olacağım" şeklinde cevaplar da almaktayız. Çalışmanın hiçbir zaman zararı verdiği görülmemiştir. Yerleşememe durumunda "keşke çalışsaymışım" demektense hemen bugün 2014 KPSS'ye hazırlanmaya başlamak en mantıklısı olacaktır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.