2015 - Kış Gün dönümü nedir? Kış gün dönümünde ne olacak?

2015 - Kış Gün dönümü nedir? Kış gün dönümünde ne olacak?

2015 - Kış Gün dönümü nedir? Google Kış Gündönümü ile ilgili doodle yaptı. Peki bu ne anlama geliyor. Sizde hemen bu haberimizi inceleyerek bu konu ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz

Kış gündönümü, yaklaşık 21 Aralık tarihlerinde gerçekleşiyor. Genel olarak güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği anda meydana geliyor.  

Kuzey yarımkürede günler uzamaya başlarken aynı zamanda, güney yarımkürede günler kısalmaya başlar. Dolayısıyla çalışma saatleri ve yaşama saatleri sürekli olarak değişiklik göstermeye devam ediyor. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı olarak kayıtlara geçebiliyor. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Bu sürekli olarak değişiklik gösterebiliyor. Sizde bilim haberlerini ve kış gündönümü haberlerini ajanshaber.com’dan ziyaret edin. Güney yarımkürede en uzun gündüz , Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşanır.

Google Kış Gündönümü ile ilgili doodle yaptı. Peki bu ne anlama geliyor. Ayrıca bu haberimizde sizlere bahsetmek istediğimiz konu soğuk günlerde yapmanızı gerekenler ile ilgili olacaktır. Çünkü sürekli olarak değişen havalar hasta olmanızı sağlayabilir. Açıklanan verilere göre Kasım ayında son yılların en büyük yaz ayı yaşandı. Normalde kar yağması gereken bir sezonda İstanbul’a halen kar düşmedi. İşte bu anlamda merak edilen şeylerden birisi kar ne zaman yağacak sorusu oldu. Sizde bu haberimizde konuya ilişkin detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bununla ilgili olarak değişen yaşam şekilleri bu sisteme örnek olarak gösteriliyor. Yani ekosistem bozukluğundan doğa olaylarının sık sık yaşandığı bu günlerde iklim değişikliğinin sebebi olarak bu yöntem gösteriliyor. Sizde konuyla ilgili olarak yapılan sistemleri gösterebilirsiniz. Bugün sistem hakkında birçok değişik yönerge gösteriliyor ama elbette bilim bu konulara son noktayı koyuyor.

Yaşanması gereken şeylerin yaşanıldığını aktaran bilim adamları Kış gündönümü tarihinin farklılık göstermediğini dile getirmişlerdi.  Üşütmemek için kalın giyinmeye ve C vitamini almaya çalışın. Gün içinde sağlıklı besinler yemek bile sizi zinde tutacak ve hasta olmamanızı sağlayacaktır. Ihlamur içebilirsiniz. Ihlamuru hasta olduktan sonra değil hasta olmamak için içtiğinizde çok daha sağlıklı bir ruh haline sahip olabilirsiniz. BU gibi bilgiler sürekli olarak değişiklik göstermeye devam ediyor. İnternet üzerinden yapılan sistemler sürekli olarak değişmeye ve farklılık göstermeye devam ediyor.

Daha fazla bilgi için kış gündönümü ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz. Eğer sizde bu alanda yapılan güncelleştirmeleri merak ediyorsanız bahsettiğimiz tür sistemlere bakabilirsiniz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.