2016-2017 kazanım ve kavrama testleri yayımlanmaya başlıyor

2016-2017 kazanım ve kavrama testleri yayımlanmaya başlıyor

MEB ÖDGSM, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı, kazanım kavrama testleri, yıllık plan, model ve haftalık ders dağılım tablosu ile ilgili önemli bir duyuru yayımladı.

MEB ÖDGSM, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı, kazanım kavrama testleri, yıllık plan, model ve haftalık ders dağılım tablosu ile ilgili önemli bir duyuru yayımladı.

KAZANIM KAVRAMA TESTLERİ İÇİN YENİ DÖNEM

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından hazırlanan Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar, dersler ve ders saatleri çerçevesinde 5,6,7,8,9,10,11,12. sınıflar ve lise mezunları için hazırlanan kazanım kavrama testleri, yıllık plan, model ders dağılım tablosu ve haftalık ders dağılım tablosu örnekleri büyük ilgi görmüştür.

“2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı”nda Kazanım Kavrama Testleri 95 milyon, Yıllık Plan örnekleri 1 milyon 750 bin, Model Ders Dağılım Tablosu 278 bin, Haftalık Ders Dağılım Tablosu 347 bin birim indirme sayısına ulaşmıştır. İlgileri ve destekleri için idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Millî Eğitim Bakanlığımızca yürütülen hizmetlerin sürekliliği çerçevesinde “2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı”na yönelik çalışmalarımız devam edecektir.

Bu doğrultuda Ekim ayının ikinci haftasından itibaren “kazanım kavrama testleri, yıllık plan, model ders dağılım tablosu ve haftalık ders dağılım tablosu” gibi materyaller internet (Genel Ağ) sayfamızda yayımlanmaya başlanacaktır.

2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışmaları kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerindeki okullardan görevlendirilen öğretmenler tarafından hazırlanan kazanım kavrama testlerimiz, yayımladığımız yıllık planlara göre periyodik olarak yayımlanacaktır. Yayımlanan testler model test niteliğinde olacaktır.

Bu test çalışmalarımızın dışında isteyen öğretmen, öğrenci ve velilerimiz soru bankası sistemimiz üzerinden kazanımlarını ve soru sayılarını kendileri belirleyerek test oluşturabilecektir. Soru Bankası havuzumuzu bu noktada kullanıcılarımızın hizmetine sunacağız.

Testlere ait model cevap anahtarları, testlerinin yayımından birer hafta sonra verilecektir. İdareci, Öğretmen, öğrenci ve velilerimize yeni eğitim - öğretim döneminde kolaylık ve başarılar dileriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum