2016 AÖF Sınav Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı Belli Oldu

2016 AÖF Sınav Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı Belli Oldu

AÖF final sınavları için giriş yerleri belli oldu. 4-5 Haziran tarihinde yapılacak olan AÖF final sınavlarının giriş yerlerini memurhaber.com'dan öğrenebilirsiniz.

AÖF final sınavları için giriş yerleri belli oldu. 4-5 Haziran tarihinde yapılacak olan AÖF final sınavlarının giriş yerlerini memurhaber.com'dan öğrenebilirsiniz. 

AÖF sınav giriş yerleri erişime açıldı. 4-5 Haziran tarihinde yapılacak olan AÖF final sınavları için giriş yerleri sistemde yayınlandı. AÖF sınav giriş yerlerini kontrol etmek için haberimizde yer alan linke tıklayarak AÖF sınav giriş belgelerini temin edebilirsiniz.

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu ÜniversitesiAçıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir. Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

AÖF ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ.

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016.

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYINLANIYOR?

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ

Bahar Dönemi Dönem sonu sınavına yeni sınav merkezinde girmek isteyen öğrenciler için sınav merkezi değiştirme süresi 24 Nisan 2016 Pazar günü saat 23.30’da sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak olan sınav merkezi değişikliği sonraki dönem için geçerli olacaktır. Sınav merkezinizi değiştirmek isteyen öğrenciler;www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bağlantısından, AÖF bürolarından veya Açıköğretim Etkileşim Merkezinin 0850 200 46 10-19 (10 Hat) ve 444 10 26 telefon numaralarını arayarak yaptırabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.