2016 MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak? Sınav Ücreti Ne Kadar? Başvuru Şartları Neler?

2016 MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak? Sınav Ücreti Ne Kadar? Başvuru Şartları Neler?

2016 MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak? Sınav Ücreti Ne Kadar? Başvuru Şartları Neler? Müdür yardımcılığına başvuracak adaylara sınav ücreti yatırma ve sınav başvurusu yapmaları için 24 gün süre tanınacak.

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Başvuru Tarihleri Ne Zaman Sınav Ücreti Ne Kadar?  MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Başvuru Şartları ve Kılavuzu 2016 Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 20 Mart 2016 Tarihinde yapılması planlanan Müdür yardımcılığı Sınavı Kılavuzunu yayımladı.

İşte MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Kılavuzu 

Yazılı sınava katılmak isteyen ve aşağıda belirlenen başvuru şartlarını taşıyan adayların 25 Ocak - 17 Şubat 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda başvuruları alınacaktır.

Yazılı sınav, 20 Mart 2016 Pazar günü saat: 14.00'de ADANA, ANKARA, ANTALYA, BURSA, DİYARBAKIR, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, İÇEL, İSTANBUL, İZMİR, KAYSERİ, KOCAELİ, KONYA, SAMSUN, SAKARYA, ŞANLIURFA, HATAY, MANİSA, BALIKESİR, KAHRAMANMARAŞ, VAN, AYDIN, DENİZLİ, TEKİRDAĞ, MARDİN, MALATYA, TRABZON, ORDU, ZONGULDAK, ELAZIĞ VE ÇORUM il sınav merkezlerinde yapılacaktır.

2016 MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak? Sınav Ücreti Ne Kadar? Başvuru Şartları Neler?

4. BAŞVURU İŞLEMLERİ

a) Yazılı sınav başvuruları, 25 Ocak 2016 tarihinde başlayıp, 17 Şubat 2016 tarihi saat: 17.00' de sona erecektir. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.

b) Aday, http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden T.C. kimlik numarası ile "Elektronik Başvuru Formu"na girerek başvuru işlemini yapabilecektir.

c. Aday, kimlik ve başvuru bilgilerini "Elektronik Başvuru Formu"na girerek MEBBİS üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğunu kontrol edecektir.

ç. Adaya ait bilgilerde bir hata yoksa, adaya ait "Elektronik Başvuru Formu" ilgili birimler tarafından başvuru süresi bitimine kadar sistemde onaylanacaktır. Aday tarafından da onay işleminin tamamlanıp tamamlanmadığı takip edilecektir.

d. Adaya ait "Elektronik Başvuru Formu"nun bir çıktısı, bağlı bulunduğu kurum tarafından onaylanacaktır.

e. Elektronik Başvuru formunun bir sureti adayda kalacak, bir sureti de aynı görevler için yapılacak bir sonraki sınav tarihine kadar özlük dosyasının bulunduğu birimlerde saklanacaktır.

Başvuruda bulunacak adayın sınava ilişkin bilgileri, MEBBİS kayıtlarından alınacağından, MEBBİS kayıtlarında personele ilişkin öğrenim durumu, hizmet süresi vb. bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenerek sorumlu birimlerce güncellenmesi gerekmektedir.

Bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda başvuruda bulunan bazı adaylar açısından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden, sorumlu birimlerin adayların bilgilerini güncellemesi ile ilgili gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Adaylar tarafından bilgilerin elektronik ortamda verilerin hatasız, eksiksiz, başvuru kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile özlük dosyalarının tutulduğu birime ait olacaktır.

Sınava başvuran adaylar arasında, sınav öncesinde ve sınav anında, ÖDSGM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan aday/adaylar var ise bunlar sağlık kurulu raporunun, engelli kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın engel durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve "elektronik başvuru formu"nda "engel durumlarını" ve "almak istediği hizmet" kutucuğunu işaretleyeceklerdir. Beyan edilen engel
durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

UYARI:

Adaylar sistemsel olarak yaşadıkları sorunlar ile ilgili cevaplara yardimmasasi@meb.gov.tr adresinden ulaşabileceklerdir.

Başvuru esnasında oluşacak sistemsel sorunlar hariç diğer hususlarla ilgili sorunlar için İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurulacak, İl Milli Eğitim Müdürlüklerince tereddüt oluşması halinde ise İl Milli Eğitim Müdürlüklerince yukarıda belirtilen İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ait telefon numaralarından bilgi alınabilecektir.

5. BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

  • a. Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle yapılmışsa,
  • b. Başvuruda aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,
  • c. Aday, sınav ücretini belirtilen sürede bankalardan birine yatırmamışsa,
  • ç. Başvuru işlemleri başvuru için belirtilen süre içinde (25 Ocak - 17 Şubat 2016) yapılmamışsa,
  • d. Yazılı sınava katılmak için elektronik ortamda yapılan başvuru, süresi içerisinde onaylanmamışsa,
  • e. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik hükümlerinde belirtilen usul ve esaslara uymuyorsa veya bu durum sonradan tespit edilmişse Adayın yazılı sınav başvurusu geçersiz sayılacaktır.

6. SINAV ÜCRETİ

a. Sınava girecek adaylar sınav ücreti olarak 80 TL'yi (seksen TL KDV dahil), (25 Ocak - 17 Şubat 2016) tarihleri arasında MEB. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığıyla yatıracaktır.

b. Aday, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir.

c. Banka dekontu/ATM işlem fişinde adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın açık adı (2016 yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınavı) bulunacaktır. ç. Sınav ücreti kesinlikle bankaya yatırılacak; mektup, elden veya EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.

d. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılmaktadır

Ücretler hangi bankaya yatırıldığı fark etmeksizin yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir.

Buna göre; adaylar herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden TC nüfus cüzdanı ile başvurmaları halinde iade işlemi gerçekleştirilebilir.

Aday, hangi sebeple olursa olsun sınava girmemişse ücret iade talebinde bulunamaz. Sadece idare tarafından sınavın iptal edildiği durumlarda adaya ücret iadesi yapılır.

7. FOTOĞRAFLI SINAV GİRİŞ BELGESİ

ÖDSGM tarafından adayların sınava girecekleri yerler ile kimlik bilgilerini gösteren fotoğraflı sınav giriş belgeleri http://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca, fotoğraflı sınav giriş belgesi adaylar tarafından internet ortamından alınacak ve bağlı bulundukları Eğitim Kurumu/Birimi tarafından onaylanacaktır. Adaylara sınav giriş belgesi posta yoluyla ayrıca gönderilmeyecektir.

Sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde (ilinde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir. Ancak, olağanüstü durumlarda (doğal afet, yangın, vb.) Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi, ÖDSGM'nin uygun görüşü ile adayın sınav yeri değiştirilebilecektir.

2016 MEB Müdür Yardımcılığı Sınav Konuları

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum