2016 Şubat Öğretmen Ataması Olacak mı? 40 Bin Atama Talebi Var - Öğretmen Haberleri Gazetesi

2016 Şubat Öğretmen Ataması Olacak mı? 40 Bin Atama Talebi Var - Öğretmen Haberleri Gazetesi

2016 Şubat Öğretmen Ataması - Nabi AVCI, 10 binden fazla atama yapılacağı müjdesini verdi ancak Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen son beklentilere göre adaylar Şubat ayında daha fazla öğretmen ataması beklentisi içine girdi.

Peki 2016 Şubat öğretmen atamaları kontenjanları branş dağılımı ne olur?

Nabi Avcı, Tvnet'e açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuşmasının satırbaşları;

-Şubat'ta öğretmen ataması olacak. Kadro tahsisi kanunla yapılıyor. Kadro tahsisi yapıldıktan sonra Maliye Bakanlığı'ndan kullanım izni gerekiyor.

-Son atamalardan sonra her branşta emeklilik öngörülerini de hesaba katarak hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var bunu görmemiz gerekiyor.

-Geçen yıldan 47 bin kadro bizim için kadro tahsis edilmişti fakat bunun 37 bini için Maliye'den izin almıştık. Şubat ayında kullanabileceğimiz 10 bin kadro var. Ama Şubat'ta 10 binin üzerinde atama yapacağız.

-Şubat'ta atama yapmaktan daha önce kaçınıyorduk. Şimdi bunu şu şekilde çözmeyi düşünüyoruz. Şubat'ta atama yaptıktan sonra öğretmenlerimizi hemen görev yerlerine göndermeyeceğiz. Bulundukları ilde veya tercihe bağlı olarak kıdemli öğretmenlerle birlikte derse girecekler. Eylül ayında sınıflarına gidince daha donanımlı daha hazırlıklı olacaklar.

2016 şubat öğretmen ataması

Eylül ayında 37 bin atama yapılmasına rağmen öğretmen açığı bitmiyor. Açığın kapanması için öğretmenler Şubat ayında 40 bin atama daha yapılmasını talep ediyor. Öğretmenler, "Eylül'de yapılan atama yaraya tam merhem olmadı. Yıllardır atanacağımız günü bekliyoruz. Şubat'ta açılacak 40 bin kadro yüzbinlerce kişiyi sevindirecektir. Ücretli öğretmen sistemi bitirilmeli ve kadro açılmalı" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları ise "Ağustos'tan önce bir atama yapılabilmesi için kadro ihdas edilmesi gerekiyor" dedi. Kaynaklar şu bilgileri verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen kadroların hepsi kullanıldı. Kalan kadro devede kulak. O yüzden yeni bir atama yapılması için kadro ihdası, yani ek kadro verilmesi gerekiyor. Kadro ihdası ise kanunla oluyor. Bunun için bazı girişimler var ama henüz netleşmiş bir durum yok."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de eğitim muhabirlerine önemli açıklamalarda bulundu. Şubat ayında öğretmen atamasını yapacaklarını açıklayan Avcı, “Elimizde 10 bin kadro var. Biz Şubat ayında 10 binden fazla öğretmen ataması yapmak istiyoruz. Ayrıca sistemi de değiştiriyoruz. Şubat’ta ataması yapılanlar yaz dönemine kadar 3 ay boyunca kıdemli bir öğretmenin yanında staj yapacak. Yaz döneminde ise hizmet içi eğitim aldıktan sonra görevine başlayabilecekler” dedi.

EMEĞE VERİLEN DEĞER

Fatih Projesi kapsamında Türkiye genelinde 291 bin 910 etkileşimli tahta kurulduğunu anlatan Bakan Avcı, “1 milyon 437 bin 800 tablet de öğrenciyle buluştu. Öğrencinin gayretini çabasını boşa harcamıyoruz. EBA üzerinden her öğrenci ve öğretmenin neyle ne kadar meşgul olduğunu da görmek istiyoruz. Öğrenci bazen bir problemi çözemez ama öğrenmeye çalışır. O yüzden bu içerikler üzerinden çalışmalarında öğrencinin ne kadar çalıştığını, verilen emeğe değer verildiğini değerlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.

2016 şubat öğretmen ataması

YARDIMCI DERS KİTABI ALIN DAYATMASI SON BULACAK

Okullara yardımcı ders kitabı konusunda genelge gönderdiklerini belirten Bakan Avcı şöyle devam etti: 
“Hiçbir öğretmenimiz bu yardımcı ders kitabını alın dayatmasında bulunamayacak ve para toplatamayacak. EBA’da yardımcı kitap vurgununa son vermiş olacak. Öğrenci kaçırdığı, anlamadığı ya da başka bir öğretmenden dinlemek istediği konulara sistemden ulaşabilecek. Böylece yardımcı ders materyallerinin kullanımına gerek kalmayacak. Yeni EBA ile Bakanlık olarak korsan ders materyallerinin başına çöktük. Okullarda açılan ücretsiz kurslara da 3 milyon 500 bin öğrenci başvurdu.”

Sizce 2016 Şubat Öğretmen Atama Kontenjanları Dağılımı Nasıl Olmalı Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.