2016 Yılı Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2016 Yılı Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Kendilerine ders görevi verilen kamu görevlilerine ders saati başına ücret ödenmesi; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili döneme ait Toplu Sözleşme hükümleri çerçevesinde mümkün olmaktadır.

2016 Yılı Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Oldu?- Kendilerine ders görevi verilen kamu görevlilerine ders saati başına ücret ödenmesi; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili döneme ait Toplu Sözleşme hükümleri çerçevesinde mümkün olmaktadır. Ek ders karşılığı saat başı ödenecek ücretin brüt miktarı, ilgili personelin gördüğü ek ders görevi için belirlenmiş olan gösterge rakamının aylık katsayısıyla çarpımı suretiyle hesaplanmaktadır.


Brüt ek ders ücretinden, gelir vergisi ile damga vergisi kesilmek suretiyle de net ek ders ücretine ulaşılmaktadır. Ek ders ücretinin hesaplanması Kendilerine ders görevi verilenlere ödenecek ek ders ücretinin miktarı; ilgili personelin eğitim durumuna, ders görevinin yapıldığı zamana ve yere göre değişebilmektedir. Ek ders ücreti konusundaki belirlemelere göre; a-Gündüz öğretimi için, ders saati başına 140 gösterge rakamının aylık katsayısıyla çarpımı ile bulunacak tutarda ek ders ücreti ödenir.


Öğretmenlerden yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenir. b-Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için, 150 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir. Öğretmenlerden yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenir.


c-Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere, yukarıda a ve b sıralarında belirtilen ek ders ücretinin %25 fazlası ödenir.
d-Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere, yukarıda a ve b sıralarında belirtilen ek ders ücretinin %100 fazlası ödenir. Öğretmen ek ders ücreti (2016 yılı ilk altı ayında) Aşağıdaki tabloda, ek ders görevi verilen öğretmenlerin saat başı ek ders ücretinin 2016 yılı ilk altı ayındaki net miktarlarına yer verilmiştir.

2016 Yılı Ek Ders Ücretleri

memurunyeri.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum