2017 Ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme randevu alma

2017 Ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme randevu alma

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? Son dönemde sürücü adaylarının en çok aradığı yeni ehliyet yenileme detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki ehliyet yenileme ücreti tam ne kadar? İşte 2017 ehliyet yenilemesi ise ilgili tüm detaylar

Yeni Ehliyetlerin gelmesiyle birlikte milyonlarca sürücünün ehliyetleri değişmeye başladı. Peki 2017 yeni ehliyet ücreti ne kadar olacak? 400 - 500 TL ehliyet yenileme ücreti gerçek mi? Eski tip sürücü belgeleri, 5 yıl içerisinde yenileriyle değiştirilebilecek. Ancak ehliyetlerini yenilemek isteyen sürücülerin sürecin başlaması için başvuruda bulunması ve gerekli evrakları tamamlaması gerekiyor. Peki, ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Yenileme başvurusu nereden yapılıyor? İşte, EGM’nin resmi sitesi üzerinden konuyla ilgili yapılan açıklama ve sürece dair tüm detaylar!

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ 400 - 500 TL Mİ OLDU?

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yayılan ”31 Aralık 2016 tarihine kadar mevcut ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiği; aksi takdirde yılbaşından sonra tam teşekkülü sağlık raporunun hastanelerden alınacağı ve 400-500 TL arası ücret ödenmek zorunda kalınacağı” iddiası ile ilgili aile hekimlerinden açıklama geldi.

Bu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Erkut Coşkun, “01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereğince, ehliyetler 2020 yılına kadar şu anda da yürürlükte olan koşullar dahilinde yenilenebilecektir.” açıklamasını yaptı.

2017 EHLİYET ÜCRETİ VE EHLİYET YENİLEME EVRAKLARI

1. Eski sürücü belgesi

2. Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3. Sürücü sağlık raporu

4. 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz

5. 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik vesikalık fotoğraf)

6. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Sürücülerin ehliyet yenileme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilmesine olanak tanıyan EGM, sürece dair bilgilendirmeyi de resmi sitesi üzerinden yayınlandığı duyuruyla yaptı. Yayınlanan duyuruda; “Emniyet Genel Müdürlüğünce, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemi hizmete açıldı. Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.” Ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.