2017 Şubat Öğretmen atamalarındaki belirsizlik giderilmeli

2017 Şubat Öğretmen atamalarındaki belirsizlik giderilmeli

Kırklareli Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı Hidayet As, geçtiğimiz yıllardan beri süre gelen öğretmen atamalarındaki belirsizliğin bu yıl da devam ettiğini söyledi.

Kırklareli Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı Hidayet As, geçtiğimiz yıllardan beri süre gelen öğretmen atamalarındaki belirsizliğin bu yıl da devam ettiğini söyledi.

As, bu belirsizliğin öğrencilerine kavuşmayı bekleyen binlerce öğretmeni ve ülkenin içinde bulunduğu kritik virajda gündemi olumsuz etkilediğini belirtti.

As yaptığı açıklamada; ‘2016 yılında KPSS sınavına girmiş binlerce öğretmen 2017 yılı Şubat ayında gerçekleşecek öğretmen atamalarını sabırsızlıkla beklemektedir. Şubat ayına sayılı günler kala bakanlık yetkililerinin ilgili yönetmelik maddesinde bahsedilen atamayla ilgili ''Şubat ataması ilgili yönetmelik maddesi gereğince olacak'' diye kesin bir cevap vermemiş olması 2016 KPSS sınavına girmiş binlerce öğretmeni karamsarlığa ve belirsizliğe sürüklemektedir. Bilindiği üzere 2017 KPSS sınavı Mayıs ayında olması planlanmaktadır. Yaklaşmakta olan bir sınav, Şubat ayında olması gereken ve hala açıklanmamış bir atama… Doğal olarak adayların tepkisi ve huzursuzluğu... Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik alımında gerçekleştirmiş olduğu mülakat sistemi sonrası aldığı tepkinin bir benzerini de Şubat atamasında ki bu belirsizlikle bir çok platformda alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmelikte de belirtilmiş olduğu Şubat atamasıyla ilgili net açıklamayı biran önce yaparak gerekli işlemleri başlatması gerekmektedir. Geleceğimizin teminat çocuklarımızı aydınlatacak, onların vatanına, milletine bağlı birer yurttaş olmasını sağlayacak eğitim ve öğretimi veren olan kutsal mesleğin sahibi öğretmenlerimizi huzursuz edecek, istihdam şeklinin objektifliğinin tartışmaya açık cebri istihdam yöntemleri yerine teşviki boyutu ön planda olan, adalet algısını zedelemeyen takvimi çok önceden planlanmış bir istihdam yöntemini benimsemelidir’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum