2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Dersler

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Dersler

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Dersler ile ilgili resmi yazı kurumlara gönderildi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Dersler

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 02.02.2018 tarihli 2320489 sayılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Dersler konulu resmi yazı okullara gönderilirken 1 şubat 2018 tarihinde başlayan ve 28 Şubat 2018 tarihinde sona erecek olan  2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Kitabı İhtiyacının Kitap Seçim Modülüne Girilmesi (Genelge için Tıklayın) işlemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

SEÇMELİ DERSLER VE KİTAP SEÇİM İŞLEMİ

12.09.2012 tarihli ve 28409 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği (a), Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 16.10.2017 tarihli ve 144 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi (b), Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 01.11.2017 tarihli ve 146 sayılı Kurul Kararı eki İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi (c), Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 15.01.2018 tarihli ve 76198665-115.01-E. 1063579 sayılı (Genelge No: 2018/2) Genelgesi  (ç) dikkate alınarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının seçim işlemi yapılacak.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 16.10.2017 tarihli ve 144 sayılı Kurul Kararı;

talim-terbiye-ders-cizelgesi-144-nolu-kurur-karari.jpg

144 kurul kararı

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında uygulanmakta olan seçmeli derslerin seçimi ile ilgili yapılacak iş ve işlemler;

2018-2019 eğitim öğretim yılında ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrencilerimiz haftada toplam 6 saat, imam hatip ortaokullarında ise ilgi (c) Çizelge’de belirtildiği şekilde dersler seçilecektir.

Seçmeli derslerin kaç kez ve kaç saat seçilebileceği ilgi (b) ve (c) Çizelgelerde belirtilmiş olup, seçmeli derslerin amacı, tanıtımı ve seçimine yönelik yapılacak işlemler konusunda özellikle 4. sınıf öğrenci ve velilerimize okul müdürlüklerimiz ve sınıf öğretmenlerimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

İlgi (b) Çizelgenin “Açıklamalar” bölümünün 2 nci maddesine göre; ortaokullarda seçmeli ders uygulaması konusunda esneklik sağlanacak ve her okul yönetimi kendi imkânları doğrultusunda çizelgenin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten (aşağıda belirtilen dersler de dikkate alınarak) bir grup oluşturacak ve öğrenciler kendi okullarında okul yöneticileri tarafından oluşturulan gruptan derslerini seçeceklerdir.

Okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecektir.

Okullarda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı derslerin seçilmesi hâlinde öncelikle diğer okullardan maaş/ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen temin edilecek, bunun da mümkün olmadığı hâllerde ücretli öğretmen görevlendirilmek suretiyle bu dersler açılıp okutulabilecektir.

İlkokul ve Ortaokul Haftalık Ders Çizelgesi;

ilkokul-ortaokul-haftalik-ders-cizelgesi.jpg

Haftalık ders çizelgesi (İlk-orta)

Bununla birlikte seçmeli dersler bölümünde yer alan;

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Adığece-Kiril Alfabesine Göre),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Adığece-Latin Alfabesine Göre),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Abazaca),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kurmancca),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Zazaca),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Lazca),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Gürcüce),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Boşnakça),

Yaşayan Diller ve Lehçeler (Arnavutça) dersleri

“Spor ve Fiziki Etkinlikler” dersi öğretim programına göre modül olarak verilen;

Basketbol,

Atletizm,

Okçuluk,

Yüzme,

Bisiklet,

Tenis

branşlarının yanında çevrenin şartları, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri, okulun fiziki durumu, insan kaynağı vb. dikkate alınarak öğretim programına uygun olarak Okul Müdürlüğünce belirlenen farklı branşlar,  “Görsel Sanatlar” dersi öğretim programına göre modül olarak verilen;

Resim,

Grafik Tasarım,

Seramik,

Ebru,

Tezhip,

Minyatür

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 01.11.2017 tarihli ve 146 sayılı Kurul Kararı;

talim-terbiye-146-nolu-karar-imam-hatip.jpg

146 sayılı Kurul Kararı

alanlarının yanında çevrenin şartları, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri, okulun fiziki durumu, insan kaynağı vb. dikkate alınarak öğretim programına uygun olarak Okul Müdürlüğünce belirlenen farklı alanlar öğrencilerimize “Diğer” seçeneği altında tercih olarak sunulacak ve sisteme işlenirken Yaşayan Diller ve Lehçeler kapsamında seçilen dersler, Spor ve Fiziki Etkinlikler dersi için seçilen branşlar ve Görsel Sanatlar dersi için seçilen alanlar sistemde açık bir şekilde belirtilecektir.

İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi;

imam-hatip-ortaokulu-haftalik-ders-cizelgesi.jpg

Ortaokul Haftalık Ders Çizelgesi (İmam Hatip)

2018-2019 eğitim öğretim yılında 5. Sınıflarda ilgi (b) Çizelgenin 7 nci maddesi gereğince uygulama yapmak isteyen okullarda ise ilgili maddede belirtilen zorunlu ve seçmeli ders saatleri dikkate alınarak öğrencilerin ders seçimi ve kitap ihtiyacına yönelik işlemler gerçekleştirilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.