204 kontenjanlı okula 408 öğrenci yerleştirildi

204 kontenjanlı okula 408 öğrenci yerleştirildi

Çatalca Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin toplam kontenjanı 204; ancak bu okula sistem tarafından 408 öğrenci yerleştirildi. Üstelik, Pendik, Ataşehir, Ümraniye gibi ilçelerinden öğrenci yerleştirilen bu okul için yıkım kararı bulunuyor

MİNE ÖZDEMİR

İstanbul'da tercih yapmayan öğrencilerin gönderildiği ilçelerin başında gelen Çatalca'daki okullarda kontenjan fazlası kayıtlar bulunuyor. Örneğin İstanbul Çatalca Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kontenjanı 204. Ancak sistem tarafından okula 408 öğrenci yerleştirildi.

Bu öğrenciler arasında Pendik, Ümraniye, Taksim, Ataşehir, Kartal, Sarıyer, Üsküdar gibi ilçelerden gelen, gayrimüslim olup bu okula yerleştirilen ve Özel Eseyan Ermeni Okulu'na nakil talebinde bulunan öğrenciler de bulunuyor.

75 öğrenci nakil istedi

Okul Müdür Vekili Cebrail Yaşar, bu öğrencilerden yaklaşık 50-60 kişinin, nasıl olsa özel okula gideceğim diye hiçbir tercih yapmayanlardan oluştuğunu söyledi. Yetenek sınavlarıyla öğrenci alan güzel sanatlar liselerine gitmek isteyen öğrencilerin de kayıtlarının bu okula çıktığını kaydeden Yaşar, "Geri kalanlar da okumaya niyeti olmayan, sınava dahi girmemiş öğrenciler" dedi.

Okul yenilenecek

Öğrencilerin çoğunun bu okula kaydının yapıldığından haberi bile olmadığına dikkat çeken Yaşar, 150-200 öğrencinin geri gideceğini tahmin ettiklerini ve şu ana kadar 75 öğrencinin nakil başvurusunda bulunduğunu, 20 öğrencinin talebini gerçekleştirebildiklerini dile getirdi.

Okullarının yan tarafında yeni okul yapılma kararının olduğunu kaydeden Yaşar, şu bilgileri verdi: "İhalede yenis okulun yapılması, sonra eskisinin yıkılması kararı alındı. Ancak mevcut öğrencilere bina yetmeyecek. O nedenle fazla öğrencileri başka bir binaya taşımamız gerekiyor. Yanımızda bulunan yurt binasının idari ve etüt odalarını sınıf olarak kullanıyoruz. Yeni binanın inşaatına bu yıl şubat ayında başlanacaktı ama hala başlanmadı. eğitim öğretime başlamamız mümkün değil. Bu binamız depreme dayanıklı değil."

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.