24 Nisan 2015 Okullar Tatil Olacak mı?

24 Nisan 2015 Okullar Tatil Olacak mı?

Yarın okullar Tatil Olacak mı? | 24 Nisan 2015 Okullar Tatil Olacak mı? | İŞTE CEVABI - 24 Nisan 2015 Okullar Tatil Olacak mı? | Hangi Okullar Tatil Olacak? | İŞTE CEVABI - 23 Nisan 2015 sonrasında 24 Nisan 2015 hangi okullar tatil olacak? Hangi illerimiz

24 Nisan 2015 Okullar Tatil Olacak mı? | Hangi Okullar Tatil Olacak? | İŞTE CEVABI - 23 Nisan 2015 sonrasında 24 Nisan 2015 hangi okullar tatil olacak? Hangi illerimizde 24 Nisan okullar tatil edildi? İşte detaylar...

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yarın tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de okullar tatil olacak. Ancak, 24 Nisan'daki Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yıldönümü törenleri nedeniyle alınan bir takım önlemler kapsamında okulların tatil olması kararlaştırıldı.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, alınan karar doğrultusunda 24 Nisan'da Çanakkale Merkez ile Eceabat, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil edildiğini bildirdi.
Diğer ilçelerde ise eğitim öğretimin normal olarak devam edeceği belirtildi.
 
24 Nisan 2015 Çanakkale Şavaşlarından dolayı okullar tatil edildi. Bu ilimiz haricinde diğer illerimizde okullarda eğitim öğretime devam edileceğini Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI daha önce açıklamıştı.

Bakan Avcı'nın 24 Nisan açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 24 Nisan tarihinde okulların tatil edilmeyeceğini söyledi.

AK Parti Eskişehir İl Yönetimi tarafından 25. dönem milletvekilleri aday tanıtım toplantısına katılmak için Eskişehir'e gelen Bakan Avcı, program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 24 Nisan tarihinde okulların tatil olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Bakan Avcı, 24 Nisan tarihinde okulların tatil edilmeyeceğini söyledi.

Hava koşulları nedeniyle okulların zaman zaman tatil edildiğini hatırlatan Bakan Avcı, "Yönetmelik değişikliğinden sonra 23 Nisan tarihinde okullar tatil, 24 Nisan'da değil. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı dolayısıyla arkasından da hafta sonu geldiğinden dolayı zaten 5 gün var. Bu sene pek çok ilimizde kar engeli yüzünden zaman zaman okulları tatil etmek zorunda kaldık. Bunu da telafi etmemiz lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.