29 Ekim kutlamaları bu yıl farklı olacak

29 Ekim kutlamaları bu yıl farklı olacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bu yıl değişiklikler olacak. Törende ilk kez uygulanacak farklı uygulamalara yer verilecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 29 Ekim kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vatandaşlarla bir araya geleceği resepsiyonla başlayacak.

81 ilden, herhangi bir unvan taşımayan vatandaşların katılacağı resepsiyonda, her ilden ortalama 10 kişi bulunacak. Yaklaşık 800-900 kişinin katılacağı etkinlik kapsamında, davetliler Külliye'yi gezecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

Cumhuriyet Bayramı günü ise Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de kutlamaları kabul edecek. Devlet erkanının Erdoğan'a tebriklerini sunacağı tören için TBMM'de temsil edilen tüm siyasi partilerin genel başkanlarına ve milletvekillerine davetiye gönderildi.

AKM TÖRENİNDE İLKLER

Atatürk Kültür Merkezi tören alanında düzenlenen cumhuriyet bayramı kutlama programında bu yıl bir çok değişiklik yapıldı. Daha çok sivil çizgideki etkinliklerle gerçekleştirilecek törende, asker bu yıl ilk kez tank, top, uçak gibi araçlarla değil personel açısından çok daha güçlü ve kalabalık bir şekilde temsil edilecek.

Tören programındaki bir diğer değişiklik ise geçmiş yıllarda çeşitli gösteriler gerçekleştiren öğrencilerin yerini profesyonel ekiplerin almasıyla gerçekleşecek. Halk oyunları gösterileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Bale sanatçıları tarafından sunulacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korusu ilk kez törenlerde yer alacak. 150 kişilik bir ekip, ilk olarak İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Dördü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tören alanındaki yerini almasından önce, ikisi sonra olmak üzere altı eser çalınacak.

Türk Hava Kurumu'ndan "wingsuit" diye bilinen özel kıyafetli pilotlar, Solotürk ve atlı okçuların da özel gösteri sunacağı törende, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tüfek gösterisi gerçekleştirecek.

GEÇİT TÖRENİNE İLK KEZ YABANCILAR DA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da vatandaşlara hitap edeceği etkinlikte, geçit töreninde de bazı değişiklikler yapıldı.

Geçit törenine, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Türkiye'de öğrenim imkanı sağladığı yabancı öğrenciler kendi ülke bayraklarıyla, Türkiye'nin 7 bölgesinden yerel kıyafetli ekipler, atlı okçular, emniyet teşkilatından Polis Meslek Yüksekokulu ve Özel Harekat Birliği temsilcileri, afad Kurtarma Timi, UMKE, Kızılay gönülleri gibi bazı devlet kurumları ilk kez katılacak. Madalya kazanmış milli sporcular, öğrencilerin de bulunacağı geçit töreninde, gaziler en ön sırada yerini alacak.

Mehteran Takımı da ilk kez bu yıl 300 kişilik dev bir kadroyla mini konser verecek.

Kutlamalara katılacak başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı ekiplerince ikramda bulunulacak.

TÖRENDEKİ ETKİNLİKLER BÜYÜK BOYUTLU EKRANLARDAN İZLENECEK

AKM'deki törenler için teknik açıdan da en üst düzeyde hazırlık yapıldı. Törendeki gösteriler, alana kurulan büyük boyutlu ekranlardan izlenebilecek.

Türk Hava Kurumu'dan "wingsuit" pilotlarından birinin kamerasından çekilen görüntüler de tören alanında kurulacak ekranlara yansıtılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM'deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verecek. Resepsiyona devlet erkanı, sanatçılar, iş dünyası temsilcileri, basın mensupları, sporcular da katılacak.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ayrıca bu yıl özel bir logo tasarlandı, özel gün pulu basıldı.

Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.