3 ÖSYM görevlisi hakkında dava açıldı

3 ÖSYM görevlisi hakkında dava açıldı

2010 yılı KPSS'deki kopya iddiaları soruşturmasında tutuklanan 3 ÖSYM görevlisi hakkında dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin ele geçirdikleri sorularla 2010 yılındaki KPSS'de başarı sağladıkları, kurumda sınav sorularının hazırlandığı birimlere atandık

ANKARA Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın hazırladığı iddianamede, ÖSYM Başkanlığı Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığında görev yapan şüpheliler Şule Ülker, İbrahim Kan, İbrahim Usta'ya 'Terör örgütüne üye olma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik' suçlamaları yöneltildi. İddianamede şüpheliler Kan ve Ülker'in, 2010 yılı KPSS'nin iptal edilmeyen ve soruları sınavdan önce ele geçirilen 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' testlerinden almış oldukları puanla, ÖSYM'de 'Sınav Hizmetleri Uzmanı' kadrosunda sözleşmeli personel olarak göreve başladığı belirtildi. Şüpheli İbrahim Kan'ın eşi Gülsüm Kan'ın aynı sınavda 120 sorudan 120 doğru yaptığı, Şule Ülker'in yengesi olan Figen Ersoy'un da aynı sınavda 113 doğru yaptığı ve bunun normal bir sonuç olmadığı savunuldu. İddianamede, şüphelilerin HTS kayıtları (telefon trafiği) incelendiğinde sınavda 100 ve üzeri net yapan ve KPSS soruşturma dosyasında şüpheli olarak yer alan kişilerle irtibatlarının saptandığı belirtildi.

SORULARA VAKIF OLDULAR

İddianamede, "Şüphelilerin Gülen cemaati bağlantıları ve ÖSYM'deki görevleri dikkate alındığında haklarında sınav sorularını Gülen Cemaati mensuplarına sızdırdıkları ile ilgili ciddi suç şüphesi bulunmakta olup bu hususla ilgili soruşturmalar devam etmektedir" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.