32. isim yok

32. isim yok

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, açıklamalarda bulundu. Arınç, gözaltı listesinde 32. isim olarak Fethullah Gülen'in olduğu iddialarını yalanladı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Arınç'a ilk olarak 14 Aralık operasyonu ve gözaltı listesindeki 32. ismin Fethullah Gülen olup olmadığı soruldu.

Arınç konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu konuda açıklama yapıldı. Açıklamada, bir kısım medya mensubu ve emniyet görevlilerinin sahte belge üreterek soruşturma yaptıkları belirtildi. Örgüt kapsamında sahtecilik ve iftira suçlarından 31 kişi hakkında gözatı kararı verildiği ifade edildi. Bu konuda 32. isim yok."

 

OPERASYON SİYASİ DEĞİL HUKUKİ SÜREÇTİR!

 

Gazete binasına polisin gitmiş olması soruşturmanın yürütmeyle alakalı olduğu anlamına gelmez. Siyasi bir süreç değil, hukuki bir süreçtir. Burada kolluk kuvvetlerinin bir şekilde kullanılmış olması esasen bu sürecin de bir gereğidir.

 

Gazeteci sıfatıyla gözaltına alınanların yanında bazı dizilerde senarist ve yönetmen olarak çalışanların da gözaltına alındığını biliyoruz. Tahşiyeciler adlı gruba yönelik operasyonda bu dizilerde bazı ifadelerin yer aldığını biliyoruz.

 

Bu sürecin yargı süreci olduğunu söyleyebilirim. Bizim hiçbir bakanımızın imzasıyla başlamış bir süreç değildir. Soruşturmanın gizliliği esastır. Eldeki deliller dava açılmasına yeterliyle dava açılacaktır. Sürecin henüz başındayız, sürecin neyle sonuçlanacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Sadece şüpheli konumundaki kişilere yönelik bir soruşturma yapılıyor.

 

İddialar, bizim de dikkatimizi çekiyor. Burada basın özgürlüğü kapsamında düşünülecek bir suç yok. Yargı sürecinde kimin hangi suçla itham edildiğini göreceğiz. Bunlar gazeteci ve basın özgürlüğü vardır diyenlere, hiç kimsenin suç işleme imtiyazı olmadığını söyleyebilirim. Böyle bir mantık 5. dünya ülkesinde olabilir. Ama Türkiye bir hukuk devletidir.

 

Bir hukuk devletinde bütün bu iddiaların süreç içinde değerlendirilmesi fevkalade doğru olacaktır. Bazı kişiler serbest bırakıldı, umarım diğerleri hakkında da adil bir karar verilir. Hükümet olarak böyle bir sürecin içerisinde değiliz."

HABER10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.