367 Bulunmazsa Referandum

367 Bulunmazsa Referandum

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükümetin yeni anayasa yol haritasını açıkladı. Kurtulmuş, anayasa taslağının Nisan ayının sonuna kadar meclis gündemine getireceklerini söyledi.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa taslağını Nisan ayının sonuna kadar Meclis'e getirmeyi planladıklarını söyledi. Anayasa için Meclis'te 367 sayısını bulmaya çalışacaklarını ifade eden Kurtulmuş, Rıza Sarraf'ın tutuklanmasıyla ilgili Türkiye'den şu ana kadar resmi bir bilgi talebinin gelmediğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Yeni anayasa çalışmalarını Nisan ayına kadar olgunlaştıracaklarını ve Meclis gündemine getireceklerini söyleyen Kurtulmuş, "Nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız anayasa taslağımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunar ve bu taslağın Meclis'ten geçmesi için yani 367'yi bulması için gerekli çalışmayı yaparız" diye konuştu.

Sarraf'ın tutuklanması konusunda gelen sorulara karşılık yorum yapmaktan kaçınan Kurtulmuş, davayla ilgili şu ana kadar Türkiye'den resmi bir bilgi talebinin gelmediğini söyledi. İşte Kurtulmuş'un açıklamarından satır başları:

Terörle mücadelede 81 maddelik bir eylem planı hazırlandı. Çalışmalar sürüyor. Her bir madde kendi yolunda yürüyor, ilgili bakanlıklar çalışıyor. Silopi'de örnek bir çalışma modeli ortaya koyuyoruz.
Sur'da 3 bin Cizre'de 200 kişi istihdam edilecek. Operasyon nedeniyle kapanan Şırnak havaalanı açıldı. Sur ve Cizre'nin tarihi dokusuna özen gösteriyoruz. Tarihsel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Ümit ediyorum ki bu şehirlerimizde hayat tümüyle normale dönecek.

RIZA SARRAF İÇİN ABD'DEN BİR TALEP GELMEDİ

(İş adamı Sarraf'ın ABD'de tutuklanması) Söz konusu dava ABD'de, yurtdışında başlamış olan hukuki bir süreçtir. Bu hukuki süreçle ilgili şu ana kadar herhangi bir şekilde söz konusu ülkeden söz konusu davayla ilgili resmi bir bilgi talebi ya da resmi bir talep Türkiye'ye aktarılmış değildir, gelmiş değildir.

YENİ ANAYASA İÇİN YOL HARİTASI

(Yeni anayasa) Bu mesele, ilanihaye beklenecek bir mesele değildir. Biz aylar öncesinden söylüyorduk, şimdi uygulamaya koyacağız. Kendimize göre parti içerisinde tartıştığımız, olgunlaştırdığımız, önümüzdeki dönemde de muhtemelen Nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız anayasa taslağımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunar ve bu taslağın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi için yani 367'yi bulması için gerekli çalışmayı yaparız. Bulamazsak, 330'u bulup millete gitmesi için gerekli çalışmayı yaparız.

PYD'NİN MÜNBİÇ'İ IŞİD'DEN ALMA İHTİMALİ

PYD'nin Münbiç'in batısına yerleştirilmesiyle ilgili tavrımız çok nettir, çok açıktır. Türkiye, PYD'nin Fırat'ın batısına yerleşmesinin milli menfaatleri bakımından sakıncalı olduğunu başından beri ifade etmektedir. Gelişen olaylar da bizim bu tedirginliğimiz ve hassasiyetimizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur. Dolayısıyla biz Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye ile dostluk ilişkilerini uzun yıllardır sürdüren bir devlet olarak Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetine saygı göstereceğini ümit ediyoruz.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Ne Rusya ne de Türkiye birbirini gözden çıkarmaz. Bunu baştan beri söylüyorduk. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sınırlarımızda rutin Rus uçuşları rotadaki anlaşmazlık bakımından yapılamamıştı."

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.