39 bin okul müdürü için kara pazartesi

39 bin okul müdürü için kara pazartesi

Kamuoyunda, “dershanelerin kapatılması düzenlemesi” olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kapanmasıyla birlikte yönetici kadrolarını baştan aşağı yenilemeye hazırlanıyor.

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Dershanelerin kapatılması ile 14 Mart'ta Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yasa ile okul yönetimindeki görev süresi 4 yıldan fazla olan yöneticiler için kritik gün bugün.

60 gün süre var

Yeni düzenlemeye göre 39 bin 870 okul yöneticisi yasa ile görevinden alınacak; yönetim görevinde 4 yılını tamamlamayan 34 bin 15 okul yöneticisi ise bugünden itibaren geri sayıma başlayacak. Müdürlük görevlerine devam edip etmeyeceklerini bilmeyen yöneticilerin kaderini ise pazartesi gününden itibaren il milli eğitim müdürleri ve valiler belirleyecek.

Anayasa Mahkemesi'nin kaderlerini belirleyen yasa maddesinin yürürlüğünün durdurulması talebini reddetmesinin ardından müdürlerin kazanılmış haklarını idare mahkemelerinde arayabilmesi için 60 gün süreleri var. Ancak, müdürlük görevinden alınacak hiçbir müdür, önümüzdeki günlerde yeniden görevlendirilip görevlendirilmeyeceğini bilmiyor. O nedenle de, "ya yeniden görevlendirilirsem" umuduyla çoğu müdürün itiraz yolunu seçmeyeceği belirtiliyor.

Yasa, MEB merkez teşkilatındaki tüm kadroların baştan aşağı yenilenmesini de mümkün kılıyor. Bakanlık, okulların kapandığı bugün itibarıyla görev süresi 4 yılı aşan 39 bin 870 okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısının görevlerine son verecek.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum