4 branş dışında ihtiyaç yok

4 branş dışında ihtiyaç yok

Ortaokullarda, 4 branş dışında ihtiyaç yok

144 bin öğretmen ihtiyacımız var

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında toplam 664 bin öğretmenin görev yaptığını, 144 bin öğretmene daha ihtiyaç olduğunu açıkladı. Dinçer, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın soru önergesine yanıtında şu bilgileri verdi:

“24 Ağustos tarihli bakanlığımızın MEBBİS Norm İşlemleri Modülü verilerine göre bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında toplam 664 bin 173 öğretmen görev yapmaktadır. İlköğretim okullarının ilkokul ve ortaokula dönüştürülmesine paralel olarak bu öğretim kurumlarındaki öğretmen normunu belirleme çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çerçevede öğretmen dağılımlarının incelenmesinden, ilkokullarda öğretmen açığının bulunmadığı görülmüştür. Ortaokullarda ise Fen ve Teknoloji, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Türkçe branşı dışında ihtiyaç bulunmadığı tespit edilmiştir. 22 Ağustos 2012 tarihli bakanlığımız MEBBİS Norm İşlemleri Modülü verilerine göre bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında tüm alanlarda toplam 144 bin 272 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır.

2012 Eylül ayı içerisinde alan değişikliği çalışmaları, Ekim-Kasım aylarında da eğitim kurumlarının derslik durumu dikkate alınarak Norm Güncelleme Çalışmaları yapılacaktır. Fazla durumdaki öğretmenlerin il içinde alanında ihtiyaç bulunan okullara atama işlemleri gerçekleştirilecektir.”

Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.