4.Sınıflara Branş Öğretmenleri girer mi?

4.Sınıflara Branş Öğretmenleri girer mi?

4.Sınıflarda Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Dersi Öğretmenleri Derse Girebilir mi?

4.Sınıflara görsel sanatlar, müzik, beden dersi öğretmenlerinin derse girip giremeyeceği tartışma konusu oldu. Bazı okul idareleri 4.sınıflarda eski müfredatın uygulanacağından hareketle bu derslere söz konusu alan öğretmenlerinin girebileceğini savunurken; bazı okul idareleri de Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 64.maddesi gereğince ilkokulda bu derslerin öğretmen normu bulunmamasından dolayı bu derslere alan öğretmenlerinin giremeyeceğini ve  söz konusu derslerin sınıf öğretmenleri tarafından okutulacağını düşünüyorlar.
İşte Yönetmeliğin 64.Maddesi;
‘’Öğretmenler
Madde 64 — (Değişik:RG-21/7/2012-28360)
Dersler ilkokullarda sınıf, ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda alan öğretmenleri tarafından okutulur.
 Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, eğitim ve öğretim programında belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim ve öğretim ile yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler.
İlkokullarda sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak isteklerinin yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler. Herhangi bir sınıfta başarı gösteren öğretmenler, isteklerinin yönetimce uygun görülmesi hâlinde aynı sınıfı okutmaya devam edebilirler.
İlkokullarda yabancı dil dersi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin alan öğretmenlerince okutulması esastır. Ancak, ihtiyacın alan öğretmenlerince karşılanamaması durumunda bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu alanlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir.
 Derslerini alan öğretmeni okutan sınıf öğretmeni, bu ders saatlerinde yönetimce verilen eğitim ve öğretim görevlerini yapar.
 Öğretmenler, e-Okul sisteminde yetkilendirildikleri bölümlere ait iş ve işlemleri süresi içerisinde yapar. ‘’
Bakanlığın bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.
 
 Memurlar.biz/ Özel Haber
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum