40 bin öğretmen atamasında Şok

40 bin öğretmen atamasında Şok

Meclis, dün torba kanun görüşmelerini durdurdu. Ancak Kanunda yürürlüğe hemen girmesi gereken çok sayıda hüküm yer alıyordu. Bunlardan birisi de öğretmen atamalarıydı.

MEB, bu yılın başında yaptığı açıklamada, Ağustos ayında 40 bin öğretmen alınacağını duyurmuştu. 

Ancak atama yapmak istemek tek başına bir anlam ifade etmemektedir. Atama yapabilmek için gerekli izinlere sahip olmak gerekmektedir.

Bütçe Kanunundaki hüküm gereğince, her kamu kurumunun kaç kadroya atama yapabileceği, Başbakan onayı ile belirlenmiştir. Bu sayı 36 bin adet atama iznidir. Bunun 15 bini MEB'e tahsis edilmiştir. MEB, kendisine tahsis edilen iznin 10 binini Şubat atamasında kullanmıştır. Kalan izin sayısı 5 bindir.

Bakan Nabi Avcı'nın daha önce açıkladığı, Ağustos'ta 40 bin atamanın yapılabilmesi için, torba kanun tasarısına 35 binlik atama izni yazılmıştır. İlgili hüküm şu şekildedir:

"Madde 74: 
(2) Ekli (3) sayılı listede yer alan öğretmen unvanlı kadrolardan 35.000 adedi ile Bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 1.000 adedine, 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesi ve 20/12/2013 tarihli ve 6512 sayılı 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında yapılan atamaların dışında 31/12/2014 tarihine kadar atama yapılır."

Ancak, Meclisin dün gece yarısı 02:30'da sona eren görüşmelerinde, torba kanun tasarının görüşmeleri sona erdirilmiştir. Tasarının yeniden 1 Ekim'de ele alınması kararlaştırılmıştır.

Peki bu halde, 35 bin atama izni olmadan, öğretmen atamaları nasıl yapılacaktır? Torba kanun görüşmelerini sonlandıran Sayın Grup Başkanvekilleri umarım bu detayı düşünmüştür.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.