40 Okul Yöneticisi "Veresiye Kömür"den Yargılanıyor

40 Okul Yöneticisi "Veresiye Kömür"den Yargılanıyor

Okullarına Veresiye Kömür Alan 40 Okul Müdür ve Müdür Yardımcısı, 'Çete Kurmak ve İhaleye Fesat Katmak' Gerekçesiyle Yargılanıyor

İzmir'de 40 okulun müdür ve müdür yardımcısı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen bütçenin yetersiz kalması üzerine, çocukların üşümemesi için bir Hakan Ö.adlı kömür satıcısı ile veresiye kömür alımı anlaşması yaptı. Paranın yarısı peşin, kalan kısmının da bütçeden gelecek kaynakla ödeneceği noktasında anlaşıldı. Okul yöneticileri, yaptıkları anlaşmayı da defterlere geçti. Ancak rakip firma satıcıları İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'na, okul yöneticilerinin sadece bir kömür firmasından kömür aldıkları ve ihale yapmadıkları gerekçesiyle, suç duyurusunda bulundu.

Durumu inceleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri yaptıkları soruşturma sonunda 'suç unsuru bulunmadığına' karar verdi. Ancak Cumhuriyet Savcısı müfettişlerin aksi karar alarak, müdür ve müdür yardımcılarının kömür ihtiyacını aynı kişiden karşıladıkları, ihaleye fesat karıştırdıkları ve çıkar amaçlı suç örgütü kurduklarını iddia etti. Savcının iddiası üzerine 40 okul yöneticisi hakkında çete davası açıldı.

Yaklaşık bir yıldır İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan okul yöneticileri, bütçenin yetersiz olduğunu ve çocukların üşümemesi için veresiye kömür almak zorunda kaldıklarını belirtti.

Yöneticileri dinleyen mahkeme heyeti, olayın çete kapsamında olmadığını belirtip 'görevsizlik' kararı verdi. Ancak dava bununla da bitmedi. Okul müdür ve müdür yardımcıları, şimdi de 'ihaleye fesat karıştırdıkları' gerekçesiyle İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Dün görülen duruşmada okul yöneticileri, veresiye kömür almak zorunda kaldıklarını, ihaleye fesat karıştırmadıklarını söyledi.

beyaz gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.