40 Yaş Sınırı, Taleplerimiz Sonucu Kaldırıldı

40 Yaş Sınırı, Taleplerimiz Sonucu Kaldırıldı

TALEPLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA; ÖĞRETMENLİĞE GİRİŞTE 40 YAŞ SINIRI KALDIRILDI

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılana açıklaam:

Genel Başkanımız Sayın İsmail KONCUK’un Nabi AVCI ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile görüşmelerinde, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI’ya Sendikamızca Sunulan Raporlar ve Yönetmelik teklifimizde, Toplu Sözleşme talebimizde ve Milli Eğitim Bakanlığı ile defalarca yapılan yazışmalarda belirttiğimiz 40 yaş problemi çözülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 2. Maddesinde iki değişiklik yapmıştır.

Yapılan değişikliklerde, aşağıda yer alan hükümler yürürlükten kaldırılmıştır:

11/g) Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak. Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında sözleşmeli öğretmen pozisyonunda halen görev yapanlar ile daha önce bu kapsamda en az bir yıl fiilen görev yaptıktan sonra mesleki eğitimde başarılı olup da ayrılmış olanların kadrolu öğretmenliğe başvurularında 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranmaz.

55/(3) Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmaları gerekir.

Söz konusu değişiklikle, ilk defa öğretmenliğe atamada aranan 40 yaş şartı kaldırılmıştır. Bu suretle taleplerimiz kabul edilmiştir. Hem Türk Eğitim-Sen hem de mağdurlar tarafından dile getirilen bir talebin yerine getirilmesi önemlidir ve sevindiricidir. Bu sebeple, taleplerimizin dikkate alınmasından memnuniyet duyduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Yönetmelik Değişikliği için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.