41. madde mağduru öğretmenler için dilekçe

41. madde mağduru öğretmenler için dilekçe

41. madde mağduru öğretmenler için dilekçe

Öğretmenlerin 2015 Yılı Yaz Tatili, Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun "BAŞVURU VE TERCİHLER"bölümünde yer alan; "Tercihler 1-İller arasında: Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu ildeki eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenler, tercihleri dışında 41 inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarından birine kura ile atanmak isteyip istemediklerini ayrıca belirtebilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41 inci seçenek işaretlenmeyecektir. Bu kapsamda 40'tan az tercih yapanlar ile tercih dışı atanmak istemeyen öğretmenlerin sadece tercihleri dikkate alınacaktır. Hizmet puanı yetersizliği sebebiyle özür durumundan yer değiştirmeleri yapılamayan öğretmenler, istemeleri halinde aylıksız izin kullanabilecektir." açıklamalarına istinaden hiçbir tercihine atanamama korkusu yaşayan ve her durumda özrünün bulunduğu ilçeye atanmak isteyen öğretmenler ile 41. maddeyi de işaretlemişlerdir.

Tercihlerinin hiç birine atanamayan öğretmenler 41. maddeyi işaretlediklerinden atama işlemleri sonucunda özrünün bulunduğu ilçede boş bulunan fakat kimse tarafından tercih edilmeyen uzak ve ücra köy okullarına atanmışlardır.

Bu yerleştirme işlemlerinde Öğretmenlerin 2015 Yılı Yaz Tatili, Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun BAŞVURU VE TERCİHLER" bölümünde yer alan; "Tercihler 1-İller" arasında maddesi ile öğretmenleri 41. madde tercihine zorlamış 41. maddeyi işaretlemeyenleri hiçbir şekilde özrünün bulunduğu il ve ilçeye atamamıştır.

Akabinde MEB; kamuoyu baskısı ile;

"Bilindiği gibi "Öğretmenlerin 2015 Yılı Yaz Tatili, Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme" işlemleri 28.08.2015 günü sonuçlandırılmıştır.

Ancak, "tercih dışında atanmak istiyorum/istemiyorum" seçeneğini işaretlemeyen veya "istemiyorum" seçeneğini işaretleyip ataması bu nedenle gerçekleştirilemeyen öğretmenler, 01.09.2015 günü saat 24.00'a kadar MEBBİS üzerinden elektronik ortamda ilçe emrine atanmak "istiyorum/istemiyorum" seçeneklerinden birini işaretleyerek tercihte bulunacaklardır.

Bunlardan "istiyorum" seçeneğini işaretleyenlerin atamaları, birinci aşama (11-17 Ağustos 2015) başvurusunda tercih ettikleri ilçe emrine yapılacaktır.

Önemle duyurulur. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü"duyurusunda bulunarak 41. maddeyi işaretlemeyenlerinde ek bir başvurusunu alarak bu öğretmenlerin ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine atanmalarını sağlamıştır. Yani bir önceki duyuruda 41. maddeyi işaretlemedin şimdi işaretle, senide ilçe milli eğitim müdürlüğüne atayayım demiştir. Bu durumda devlete güvenerek 41. maddeyi iaşretleyenler işaretlemedikleri halde istemedikleri okullara atanmışlardır. Bu öğretmenlerden daha düşük puanlı öğretmenlerde merkeze atanmışlardır.

Kısacası; Milli Eğitim Bakanlığı 20-26 Ağustos 2015 tarihleri arasında başvuru aldığı "Öğretmenlerin 2015 Yılı Yaz Tatili, Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme" işlemleri 28 Ağustos'ta sonuçlandırmıştır.

Ülkenin seçim atmosferine girmesi nedeniyle de 41. tercihini yani "tercih dışında atanmak istiyorum/istemiyorum" seçeneğini "istiyorum" şeklinde işaretleyerek her hangi bir tercihine yerleşemeyenler, İl/İlçe milli eğitim müdürlükleri emrine atandı. Bu gruptaki öğretmenler ne olursa olsun özrümün bulunduğu İle/İlçeye gitmem gerek diyenlerdi.

41. tercihini yani "tercih dışında atanmak istiyorum/istemiyorum" seçeneğini "istemiyorum" şeklinde işaretleyerek her hangi bir tercihine yerleşemeyenler ise, İl/İlçe milli eğitim müdürlükleri emrine atanmadı. Bu gruptaki öğretmenler ya tercihime giderim yada hiç bir yere gitmem, yani "Ya iyi okul olsun ya da olmasın" mantığıyla hareket ederek gelecek dönemde şansını tekrar denemek isteyenlerdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yine seçimleri düşünerek "tercih dışında atanmak istiyorum/istemiyorum"seçeneğini işaretlemeyen veya "istemiyorum" seçeneğini işaretleyip ataması bu nedenle gerçekleştirilemeyen öğretmenlere, 01.09.2015 günü saat 24.00'a kadar MEBBİS üzerinden elektronik ortamda ilçe emrine atanmak "istiyorum/istemiyorum" seçeneklerinden birini işaretleyerek tercihte bulunma ve hiç bir okula atanmadan özrünün olduğu İl/İlçe emrine yer değiştirme hakkı vermiş "istiyorum"seçeneğini işaretleyenlerin atamalarını, birinci aşama (11-17 Ağustos 2015) başvurusunda tercih ettikleri İl/İlçe emrine yapılacağını açıklamıştır.

Bu uygulama çifte standart bir uygulama olarak 41. maddeyi işaretleyenleri mağdur etmiştir.

Bu durumda bakanlıga güvenerek 41. maddeyi işaretleyen öğretmenler yüksek puanla uzak ve ücra köy okuluna atanırken 41. maddeyi işaretlemeyen düşük puanlı öğretmenler ilçe milli eğitim müdürlüğüne atanmıştır.

Bu nedenle 41. maddeyi işaretlemeleri nedeniyle tercih etmedikleri okullara atanan öğretmenler de, sonradan hak verilen öğretmenler gibi ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna atanarak boş bulunan kadrolara tüm ilçedeki özür durumundan gelen öğretmenlerle birlikte tercihlerin alınarak tercih ve puan üstünlüğüne göre atamalarının yapılması gerekmektedir.

İşte okulunuza vereceğiniz başvuru dilekçesi;

41. madde mağdurlarının okullarına verecekleri dilekçeyi bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

 
 
memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.