4+4+4’e karşı eylem hazırlığı

4+4+4’e karşı eylem hazırlığı

Eğitim Sen Genel Başkanı Yıldız “4+4+4” şeklindeki kademeli kesintisiz eğitime karşı yapılacak eylemle ilgili basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dayatmadan vazgeçmesini istedi

Eğitim Sen’in kitle örgütleri ve siyasi partilerle birlikte 4+4+4’e karşı sürdüreceği mücadeleye ilişkin ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklama, Eğitim Sen, Eğit Der, ÖVDER, TTB, TMMOB, DİSK, Halkevleri, ÖDP, EMEP (Emek Partisi), BDP, Emekli Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği adına Eğitim Sen Genel Merkezi’nde yapıldı.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “eğitimde 4+4+4 dayatmasından” vazgeçmesini isteyerek, “4+4+4 çocuklarımızın ve toplumun geleceğini tehdit etmektedir. Bu yüzden yeni eğitim-öğretim yılında büyük bir kaosla başlayacaktır. Buf kaosun sorumlusu, eğitim gibi önemli bir alanda dayatmayla değişiklik yapan AKP iktidarıdır” dedi.

 

Tüm toplumu yakından ilgilendiren bir konuda AKP Hükümeti’nin ve MEB’in ailelerden, bilim insanlarından, sendikalardan ve toplumun diğer kesimlerine gözünü kapatmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yıldız, oyun çağındaki 60-71 aylık çocukların, okul öncesi eğitim almadan ilkokula gönderilmesinin, çocuklara en büyük kötülük olacağını belirtti.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.