4/C'lilerin Tereddütleri Giderilmelidir

4/C'lilerin Tereddütleri Giderilmelidir

4/C`LİLERİN TEREDDÜTLERİ GİDERİLMELİDİR

4/C’lilerin sözleşmeleri ile ilgili belirsizliklerin giderilmesi için Devlet Personel Başkanlığına dilekçe gönderdik.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamu-Sen resmi internet sayfasında bir yazı yayınlamış ve 4/C’lilerin sözleşmelerinde yaşanan belirsizlikler, aksaklıklar ve mağduriyetlerin bize iletilmesini istemiştik.

6552 sayılı Kanunla getirilen hüküm, Devlet Personel Başkanlığı’nın duyurusu ve yayınlanan “Tip Sözleşme”ye rağmen bazı kurumlarda, 4/C’li personele farklı içerikli sözleşmeler imzalatılmaya çalışıldığı, bazı sözleşmelerin başlangıç tarihinin ise 1 Ocak 2015’ten sonraki tarihleri kapsadığı yönünde farklı kurumlarda görev yapan 4/C’li çalışanlar tarafından Konfederasyonumuza bilgiler  ulaşmıştır.

Ayrıca ulaşan bilgilere göre, bazı 4/C’lilerin daha önce toplu sözleşmede karar alınması rağmen 11 ay 28 günden daha kısa süre çalıştırıldığı tespit edilmiştir.

Yaptığımız bu tespitleri Devlet Personel Başkanlığına bildirerek 2015 yılında 4/C’liler için yapılacak sözleşmelerdeki belirsizliklerin giderilmesi ve var olan mağduriyetlerin çözülmesi için bir yazı yayınlanması gerektiğini ifade ettik.

Konfederasyon olarak kurumlara da bu yöndeki aksaklıkların giderilmesi talebi ile girişimlerde bulunacağız,  4/C’li personelin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekirse geriye dönük işlem yapılmasını talep edeceğiz. 

Gönderdiğimiz dilekçe için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.