5 Büyük Sendika EYFOR III'de buluştu

5 Büyük Sendika EYFOR III'de buluştu

5 Büyük Sendika EYFOR III'de buluştu

Bu yıl 3.sü düzenlenen EYFOR III (Eğitim Yönetimi Formu) 12-13 Ekim 2012 tarihlerinde Nevşehir’de gerçekleşti. EYUDER (Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) tarafından her yıl farklı yerlerde yapılan forum, bu yıl Nevşehir Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşti.

5 BÜYÜK SENDİKA BİR ARAYA GELDİ

Forum’da, 12 Ekim 2012 tarihinde “EĞİTİMDE POLİTİKA VE POLİTİKA UYGULAMALARINA SENDİKAL BAKIŞ” paneli gerçekleştirildi. Panele 5 büyük sendika üst düzeyde katıldı. Prof. Dr. Hüseyin BAŞAR’ın başkanlığını yaptığı panele katılan sendikacıların isimleri şöyle;

Türk Eğitim Sen : Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN - Mevzuat Sekreteri

Eğitim-Sen : Mustafa ECEVİT / Genel Örgütlenme Sekreteri

Eğitim-İş : Şenol EYÜBOĞLU - Genel Sekreter

Aktif Eğitim Sen : Osman BAHÇE - Genel Başkan

TEM-SEN: Mehmet PINARDAĞ – Genel Başkan

(Eğiti-Bir-Sen’in davet edilmesine rağmen katılmadığı öğrenildi)

HANGİ SENDİKACI NE SÖYLEDİ?

Eğitim-Sen  Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa ECEVİT konuşmasında özetle; Geçmişi unutmayalım, 12 Eylül ve özelleşme süreci, İş güvencesi, iş koşulları ve fırsat eşitliği konularına değindi.

Eğitim-İş Genel Sekreteri  Şenol EYÜBOĞLU konuşmasında; Uygulamalarda sendika görüşlerinin dikkate alınmadığı, Cumhuriyet ilkelerinin terk edildiği görüşlerine yer verdi.

 Türk Eğitim Sen Genel Mevzuat Sekreteri  Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN; Eğitim sistemin çok değiştirilmesi, Şura katılımlarında yetki sorunları, eğitimin ulusal olması gerektiği, eğitimin siyasallaşması konularında görüşlerini iletti.

 Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman BAHÇE; Sendikasını tanıttıktan sonra, eğitim politikalarının partiler üstü olması, ülke koşullarının gözetilmesi, diğer ülkelerdeki uygulamalara bakılması gerektiği, sendikaların dikkate alınması, sendikaların siyasallaşmaması, sendikaların meslek örgütü olması gerektiği konularına değindi.

TEM-SEN Genel Başkanı Mehmet PINARDAĞ; sendikası hakkında bilgi verdikten sonra, eğitimin siyasallaşması, eğitimde kalite, 4+4+4eğitim sistemi, sendikalar arası işbirliği konularına değindi.

Sendikacıların konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından sorulara cevap verildi.

SENDİKACILARI BİR ARADA GÖRMEK BİLE EĞİTİMCİLERİ MUTLU ETTİ

Biz burada konuşulan konuları kısaca özetledik. Oldukça seviyeli ve güzel bir panel oldu.

Eğitimcilerin dilindeki “Amaç eğitimcilerin özlük haklarının iyileştirilmesi ise niye bu kadar sendika var?” sorusu burada yanıt buldu bence. Farklı dünya görüşlerine sahip olan ve arkalarında mutlaka bir siyasi fikir var diyerek damgaladığımız sendikalar, eğitimcilerin yararına olduğu düşündükleri konularda ortak hareket edebileceklerini gösterdiler bence. Sendikaları / sendikacıları suçlamak yerine, biraz da onları dinleyelim ve onları anlamaya çalışalım diyorum.

Panel hakkında geniş açıklama ve bilgilendirmeler önümüzdeki günlerde EYFOR düzenleyicileri tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Teoman Yalçın

Turkiyeegitim.com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.