5 günlük haritalı hava tahmini

5 günlük haritalı hava tahmini

5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile zamanla Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu KAradeniz kıyıları, İç Anadolu'nun batısı ile Ordu, Kırşehir, Karaman, Sivas, Kayseri, Niğde, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Malatya, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimleri, Bursa ve Balıkesir'in kuzey kesimleri, Yalova ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor..

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı,zamanla Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların akşam saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimleri, Bursa ve Balıkesir'in kuzey kesimleri, Yalova ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 
    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.