5 günlük haritalı hava tahmini

5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yağmur, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Isparta, Burdur, Yozgat, Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir çevreleri ile Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra Marmara'da, zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, gece saatlerinde Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

SİS HADİSESİ UYARISI: Marmara ile yurdun iç ve doğu bölgelerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.