5. Sınıf Kitapları Eski Sisteme Göre mi Basıldı?

5. Sınıf Kitapları Eski Sisteme Göre mi Basıldı?

5. Sınıf Kitapları Eski Sisteme Göre mi Basıldı?

Olay TV Ankara Temsilcisi Mehmet Çatakçı www.haberevet.com internet sitesindeki köşe yazısında eski sisteme göre 5. sınıf kitaplarının basıldığını iddia etti.Yorumsuz yayınlıyoruz.

http://www.haberevet.com/yazar/20120904/9875/milli-egitim-bakanliginda-neler-oluyor.html

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA NELER OLUYOR…..

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği seçmeli dersler için kitap yazdırılması gerekiyor. Bunları kim yazacak? Talim ve Terbiye Kurulu ders programlarını hazırlayan, ders kitaplarını inceleyen bu kuruldu, fen,matematik, Türkçe-edebiyat, teknik eğitim programlarında uzman isimler bulunurdu. Talim ve Terbiye Kurulu’nun yapısı ve üye sayısı değiştirildi. Üniversite öğretim üyeleri kurulda görevlendirildi. Şimdi, başta Arapça olmak üzere seçmeli dersler için yine özel sektörden kitap alınacak. Eğitimde tam anlamıyla rant dönemi başladı. Bundan kimler pay alacağını tahmin etmek zor olmasa gerek? Talim ve Terbiye Kurulu’nun en önemli görevi ders programlarını hazırlamak, ders kitaplarını incelemek. ders programlarını hazırlamaktı. Ama bundan sonra ders kitaplarını inceleme görevi TÜBİTAK’a verilecek diye duyumlar alıyoruz. Hatta Talim ve Terbiye Kurulu’nun da gerekirse kanunla, isminin değiştirileceği söyleniyor.

TÜBİTAK , kendilerine yakınlığı ile bilinen öğretmen sendikasından, cemaat okullarından, vakıflardan yardım alarak ders programlarını hazırlatacak ve kitapları inceletecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul birinci sınıf ile 6. sınıf ders programlarını değiştirdi. Peki değiştirdi de, okullara gönderilen kitaplar yeni programa göre mi hazırlandı? Hayır. Yani program başka kitaplar başka. Program yeni, ama kitaplar bu programa göre değil. Yeni programla ilgisi olmayan kitaplar bastırılıp okullara gönderildi. Programı yeni, kitapları eskİ devletin parası bol. Özel sektöre kitap parası adı altında para aktarıyor. Seçilen bir ders kitabı 5 yıl okutuluyor. Yalnız ders kitabı olmaya hak kazanan ve okullarda okutulan o kitap değil, Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayından geçen aynı alan ve sınıfa ait tüm yayınevleri ortak havuzdan pay alıyor. Devletin bu kadar hortumlanmasına rağmen Rekabet Kurulu bu konunun üzerine gitmiyor. Çünkü bu olayın şikayetçisi yok. Yayınevinin kitabı okutulsun, okutulmasın parasını 5 yıl tıkır tıkır alıyor.

İşin en ilginç yanı ne derseniz? Bugün eğitim sisteminde 5. sınıf diye bir sınıf yok. Ama 5. sınıf kitaplarının bir kısmı yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel sektöre bastırılmış, bir kısmı ise yayıncılar tarafından basılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na satılmış. 5. sınıf öğrencileri için bastırılan bu kitaplar okullara gönderilmiş üstelik. Yani hayali sınıflar için kitaplar bastırılmış. Milyonlarca adet 5. sınıf kitabı ne olacak bilen yok…

Milli Eğitim Bakanlığı resmen arap saçına dönmüş. Plansızlık had safhada. Okullar açıldığında keşmekeşin büyüğü yaşanacak. İşin içinden nasıl çıkılacağını da kimse bilmiyor.

ÖĞRETMEN EŞ DURUMU ATAMALARI YAPILMIYOR….

Öğretmenlerin en doğal hakkı olan eş durumu atamaları olmadığı taktirde o öğretmenden siz beyler tam bir performans alamsınız. Çünkü öğretmen çoluğunu çocuğunu .düşünmekten öğrenciye ne kadar zaman ayırır,kafa yorar Allah bilir.

Tabii ki bunu şu anda Milli Eğitimi yönetenler bilmez çünkü eğitimci değiller.

Dışarıdan gazel okumak kulağa hoş gelir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.