5 Türk üniversitesi, İngiltere'nin en iyiler sıralamasında

5 Türk üniversitesi, İngiltere'nin en iyiler sıralamasında

İngiliz Times Higher Education (THE) Kurumu’nca açıklanan "Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi" sıralamasına, 5 Türk üniversitesi de girdi.

İngiliz THE Kurumu "Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi 2012-2013 Sıralaması"nda California Institute of Technology, Stanford University ve University of Oxford, ilk 3 sırada yer aldı.

 

İlk 200’de Türkiye’den üniversite bulunmazken ODTÜ 201-225 aralığına girerek Türk üniversiteleri arasında birinci sıraya yerleşti. Bilkent ve Koç üniversiteleri 226-250, İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri ise 276-300 aralığında yer buldu.

 

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ilk kez 2010 yılında girdikleri THE listesinde 3. kez yer almaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. ODTÜ’nün listedeki yerinde geçen seneye göre büyük bir sıçrama olduğunu anlatan Acar, geçen sene 276-300 sıralama bandında yer alan üniversitenin, bu yıl 201-225 bandına yükseldiğini söyledi. İlk 200 arasında yer alan üniversitelerin tek tek puanlara göre ilan edildiğini, ancak 200 sonrasındaki üniversitelerin gruplar içinde alfabetik sıralandığını anlatan Acar, "ODTÜ şu an 203. sırada yer aldı. 3 sıra daha yukarı çıkarsak dünyanın en iyi ilk 200 üniversitesi arasına girebiliyoruz" dedi. THE Kurumu’nun kriterlerin çok yönlü olduğunu söyleyen Acar, "ODTÜ’nün eğitim öğretim ortamı konusunda çok bariz farkı var. Geçen sene dünyanın eğitim açısından ilk 150 üniversite arasına girdik. ODTÜ eğitim öğretim ortamı olarak bütün dünyada tanınıyor. THE, tüm dünyada 17 bin başarılı öğretim üyesinin görüşleriyle bu sonucu ortaya çıkardı" diye konuştu. 

hürriyet eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.