5250 TL Zammı Rüyalarında...

5250 TL Zammı Rüyalarında...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, eğitimin ve eğitimcilerin çok önemli sosyo-ekonomik sorunları olduğunu belirterek, “Eğitim camiasının sorunlarını, öğretmene rotasyonla çözemezsiniz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, eğitimin ve eğitimcilerin çok önemli sosyo-ekonomik sorunları olduğunu belirterek, “Eğitim camiasının sorunlarını, öğretmene rotasyonla çözemezsiniz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli ve Edirne şubelerinin olağan genel kurullarında konuşan Murat Bilgin, öğretmene zorunlu rotasyon uygulamasının eğitimcileri tedirgin etmek için kullanılmasına kesinlikle karşı olduklarının altını çizerek, bu konuda ortak akılla hareket edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Bilgin, bu uygulama ile eğitimin hangi sorunlarının çözüleceğini birilerinin izah etmesi gerektiğini kaydetti.

 



 

Bir Eğitim Emekçisinin, Doktor, Mühendis, Savcıdan Farkı Nedir

 

Eğitiminin bütün taraflarına çağrıda bulunan Bilgin, “Gelin çözümün paydaşı olun” ifadesini kullandı.

 

“Bir eğitim emekçisinin, mesleği doktor, mühendis, savcı olandan farkı nedir” diye soran Bilgin, bu anlamda adil olunmasını istediklerini ve çözüm noktasında ellerini taşın altına koyduklarını dile getirdi.


Murat Bilgin, bir eğitimcinin onuruyla yaşayabileceği maddi-manevi bir iklim oluşturuluncaya kadar bu alanda ter akıtmaya devam edeceklerini ifade etti.

 


 

5250 TL Zammı Rüyalarında Görseler İnanmazlardı

 

Bilgin, son toplu sözleşmede taban aylığa alınan 175 TL’lik zammın tek seferde memurun emekli ikramiyesinde 5250 TL artış demek olduğuna dikkat çekerek, “Alanı kirletmekle mahir Kamu-Sen ve KESK, bırakın bu parayı tek seferde memurlara almayı, bunu kendi iktidarları döneminde bile rüyalarında göremeyecek kadar kazanımlardan uzaktır.  Eleştiride bile insaf ölçüsü vardır. Bunlar bunun yakınından bile geçmemişlerdir” şeklinde konuştu.

 

Geçmişte yaşananların unutulmamasını isteyen Bilgin, “Sendika olarak kazanımlarımız ortadadır. Kimse yetkili olduğu dönemde ulaşmak isteyip de alamadığı kazanımları şimdi biz elde edince onları küçük göremez ya da bizim çabalayıp elde ettiğimiz kazanımları da, kendilerinin hiç ortada yokken bile kendi kazanımlarıymış gibi reklam edemez” şeklinde konuştu.


 

İslam Dünyası Anadolu’dan Ayağa Kalkacaktır

 

Sadece Türkiye’de aç biilaç bir milyonu aşkın Suriyeli, Lübnan, Ürdün gibi ülkelerde soğuk sokakların yüzüne bakan milyonlarca Müslüman bulunduğunu vurgulayan Bilgin, şöyle devam etti: “Mescid-i Aksa işgal altında. Artık Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e sahip çıkmalıyız. Bu ağır yükü 70 yıldır mazlum Filistinlilerin omzuna yıktığımız yeter. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak kutsalıdır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ‘dünya beşten büyüktür’ diye her daim bağırırsanız, ki çok doğru bir ifadedir, bunun karşılığını alırsınız. Uluslararası köleliğe karşı bu isyanın ve başkaldırının cevaplardır son bir yılda yaşadıklarımız.”



 

Her türlü faşizme karşı olduklarını belirten Bilgin, “Her ne adına yapılıyorsa yapılsın, İslam coğrafyasında ümmet bilincinden yoksun her hareket, medeniyet idealimize büyük zarar vermektedir. Her türlü sorunumuza bu gözle bakmalıyız. Bugün Irak’ta, Suriye’de Filistin’de, Mısır’da Müslüman kanı dökülmektedir. Osmanlı Devleti’nin uzun süre bir manga askerle ve adaletle yönettiği bu coğrafyada bugün kan gövdeyi götürmektedir. Mescid-i Aksa zalim ve faşist İsrail tarafından kirletilmektedir. Müslümanlar için bu zillet yeter. Müslümanlar bugünkü konumlarına layık değildir. Mağlubiyet, onu kabul edene yapışır. Yeryüzü Allah’a aittir ve onda nefes alıp veren her âdemoğlunun eşit hakkı vardır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Müslümanlar bilgiyi, hikmeti, irfanı ve izzeti Anadolu coğrafyasında kaybetmiştir. Bir şeyi nerede kaybetmişseniz, onu ancak orada bulabilirsiniz. Bu yüzden İslam dünyasında yeniden diriliş Anadolu’dan başlayacaktır. Buna inanıyor, bunun mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.
 

 

İnsanlık İçin Üretmeye Devam Edeceğiz

 

Fikrin üstünlüğü ile bugünlere geldiklerini dile getiren Bilgin, “Üye sayımız 300 binleri buldu. Eğitim hizmet kolunda 50’ye yakın sendika var. Ancak fikirsel yapıları yok. O nedenle başarılı olamıyorlar. Biz fikir üreterek, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözerek, kazanım sağlayarak bugünlere geldik. Bundan sonra da insanımız ve insanlık için üretmeye devam edeceğiz” dedi.



 

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde, Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şubesi’nde Selahattin Karanfiler başkanlığındaki liste, Edirne Şubesi’nde ise Erdinç Dalgıç başkanlığındaki liste seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum