6 ay doldu yönetmelik neden değişmedi?

6 ay doldu yönetmelik neden değişmedi?

6 ay doldu yönetmelik neden değişmedi?

16 Ağustos 2014 tarihli 29090 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğin; "Madde 14-d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere," hükümleri ile yer değiştirme işlemlerinde eş durumu özründe kamu personeli olmayan çalışan eşe 3 yıl kesintisiz çalışma şartı getirilmiştir.

Eşi özel sektörde çalışanların nakil taleplerinde aranacak olan 3 yıl kesintisiz şartı çerçeve yönetmelikte yer aldığı için öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğine yasal olarak konulma zorunluluğu vardır.

Çünkü; Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğinin Geçici 5. maddesinde; "Kamu kurum ve kuruluşları bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde yönetmeliklerini bu Yönetmeliğe uygun hale getirirler. Bu süre içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının yönetmeliklerinin bu Yönetmeliğe aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam edilir." hükümleri bulunmaktadır.

16 Ağustos 2014 tarihli 29090 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğinin 5. maddesi ile Milli Eğitim Bakanlığına tanınan 6 aylık süre dolmuştur.

Aslında MEB taslak yönetmeliği çok önce yayınlamış olmasına rağmen şubat özür durumu atamalarında 3 yıl şartının uygulanmaması için yönetmeliğin yayınlanmasını geciktirmiş ardından öğretmen atamalarında apar topar 40 yaş şartını değiştirmiş bu nedenle yönetmeliğin yayınlanmasında 6 aylık süre, kamuoyunun talebi ile geciktirilmiştir.

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum